Közélet

Vona: Orbán félelmében hergel

A Jobbik elnöke feljelentést fontolgat a fideszes telefonkampány miatt.

Vona Gábor a Hír TV-ben azt mondta, a telefonhívások egy újabb hazug kampány részei. Szerinte abban ugyanakkor van némi báj, hogy az a Habony Árpád próbálja – közpénzből – lejáratni, aki egy újságcikk szerint már állt bíróság elé, mert “egy idős házaspárt inzultált.” (Habonynak nincs priusza, de néhány éve garázdaság vétségéért elítélték ebben az ügyben. – A szerk.)

A fideszes kampányhívásokat a Jobbik elnöke a félelemmel magyarázta.

A Fidesz fél a kormányváltó erőtől, fél a Jobbiktól, Orbán Viktor fél tőlem. Megpróbál bennünket mindenféle módon ellehetetleníteni még az igazi kampány kezdete előtt. Másrészről pedig megpróbálja elterelni a figyelmet a béruniós kezdeményezésünkről.

Vona Gábor: Orbán fél tőlem
Szerinte nincs drámaibb annál, mint amikor egy nagymama nem tud sütit sütni az unokájának.

Vona szerint kiforgatták szavait, de a Fidesz éppen azt teszi, amit ő kifogásolt: felhasználja, hergeli a nyugdíjas szavazókat, mert a béruniótól retteg.

Nemcsak azért, mert ez a Jobbik által felvetett téma, hanem azért, mert az ő gazdaságpolitikája az olcsó munkaerőre épül.

Könnyebb hazugságkampányt indítani, az ő Facebook-bejegyzését kiforgatni, miközben a Fidesz most is éppen pontosan azt teszi, ami ellen ő felemelte a szavát, nem a nyugdíjas, idős emberek életét akarja könnyebbé tenni, hanem

történelmi traumákra meg hazugságokra alapozva megpróbálja egymás ellen heccelni, hergelni őket.

Szerinte a nyugdíjas-társadalom a legszélesebb réteg, amit az elmúlt huszonhét évben ki is használtak a pártok. Vona Gábor ismét vitára hívta Orbán Viktort, szívesen beszélne vele pártja nyugdíjasoknak készített programjáról.

A Jobbik ki fogja vizsgálni a Fidesz telefonos kampányát, Vona Gábor pedig feljelentést is fontolgat, hiszen a szöveg olyasmit állít, amit ő nem mondott. A pártelnök a bérunióról azt mondta, az EU jövője ezekben az évekből dől el, a Jobbik mellett még számos kelet- és közép-európai szervezet küzd azért, alapelvként kezeljék a béruniót, amivel az EU igazságossá, szolidárissá válna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik