Belföld

Vona Gábor: Orbán fél tőlem

18 éve politizálok, 7 éve országgyűlési képviselő – számtalan illúzióval leszámoltam, de az álmomat megőriztem. Nem olyan országot kell teremtenünk, amilyen most, hanem egy szabad és igazságos országot!

– mondta Vona Gábor, aki szombat délelőtt tartotta miniszterelnök-jelölti beszédét a Jobbik budapesti kongresszusán.

Szerinte a megújulásra szükség van, de kell az idősebb generáció tapasztalata is. Úgy látja, hogy Orbán Viktor és Soros György között kell választani ma Magyarországon, ami viszont rossz helyzet.

A határőrséget újra visszaállítaná, a letelepedési kötvényt eltörölné. Számukra az, hogy meg kell védeni Magyarországot, kötelesség, nem üzlet. Ők 10-es szinten védenék meg az országot, miközben Orbánék úgy látja, csak hetes szinten védik meg. Céljuk, hogy a szírek, a szomáliaiak a saját szülőföldjén boldogulhassanak, mert

 a legfontosabb, hogy a magyar emberek a Kárpát-medencében boldogulhassanak.

Vona kíméletlenül számolna le azzal a korrupcióval, amit Orbánék kiépítettek. Elmondta, amíg Orbánnak a foci a hóbortja, neki az egészségügy és az oktatás lesz az.

Lehet, hogy én is a miniszterelnökhöz hasonlóan átszellemülten nézem majd az épülő kórházakat.

– tette hozzá.

Az oktatással kapcsolatban még azt mondta: a gyerekeknek meg kell tanítani:

Te magyar vagy, tehát győztes.

A kivándorlásról komoly kérdést tett fel:

Van-e drámaibb dolog, mint amikor egy nagymama nem tud sütit sütni az unokájának? Vagy nem tud pecázni a nagypapájával?

És még folytatta:

Az én generációm megy el, amely már nem tud egy osztálytalálkozót szervezni, mert szétszéledtünk a világban. Nem miniszterelnök, ez nem kalandvágy! Az ön rögeszmés országban élni, az a kalandvágy!

Az ellenzéki pártokkal nem fognak össze, mert szerinte ők is tehetnek arról, hogy itt tart az ország. Ha ők kerülnének kormányra nem üldöznék a Fidesz szavazókat. Elmondta,

erő és szeret kell. Erő, hogy meg tudjuk védeni Magyarországot, és szeretet, hogy egyesíteni tudjuk a magyar emberek közösségét

Vona úgy érzi,

Orbán Viktor fél tőle. 

Vona beszéde után megerősítik az országos választmány kormányfőjelölő döntését, és megválasztják a párt országos választmányának elnökét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik