Közélet
A Fidesz Álljunk ki Magyarországért! rendezvénysorozatának

Hideg polgárháború zajlik Magyarországon

24.hu
24.hu

2017. 07. 20. 12:21

A Die Welt Lengyelország hideg polgárháborúja címmel közölte a címoldalán Jacques Schuster kommentárját, aki kiemelte, hogy Törökországban, Magyarországon és Lengyelországban “hideg polgárháború” zajlik. A kormány mindhárom országban a “totalitásra” tart igényt a választási győzelem alapján, a társadalmat az uralmának megfelelően akarja átrendezni, kulturálisan pedig átnevelni, és hatalma bebetonozására törekszik, nem törődve azzal, hogy módszerei sértik-e a jogállamiság, a hatalmi ágak szétválasztása és a demokrácia értékeit.

A hideg polgárháború nemcsak hatalompolitikai összeütközés, hanem az emberek “fejéért”, világnézetéért folytatott ideológiai harc is. Ezért folytatják annyira kérlelhetetlenül, és ezért van az is, hogy a civil társadalom szervezetei “nem igazán felkészültek” egy ilyen küzdelemre, hiszen ők “a liberalizmus értékeit képviselik”, és a liberalizmus természetéből adódóan nem totalitárius, és nem is lehet az – írta a Die Welt szerzője.

Hozzátette: azzal kell számolni, hogy a török, a magyar és a lengyel kormány “nem nyugszik addig, amíg nem győz a hideg polgárháborúban”.

A kommentár a lap hírportálján Lengyelország, Magyarország, Törökország – Az új hideg polgárháború címmel jelent meg.

A Spiegel Online Netanjahu Orbánnál – Hello Viktor, örülök, hogy találkozunk címmel közölte Keno Verseck írását, aki kiemelte, hogy a budapesti látogatáson tartózkodó izraeli miniszterelnök, Benjámin Netanjahu és Orbán Viktor magyar kormányfő “az antiszemita botrányok ellenére az egymás iránti elkötelezettséget demonstrálja”, és hogy “egymásra vannak utalva”.

Úgy tűnik – tette hozzá -, Netanjahunak nem gond, hogy Orbán egy “tabut ledöntve” kivételes államférfiúnak nevezte Horthy Miklóst, és nem gond az “antiszemita ellenérzésekkel játszó hecckampány” Soros György ellen.

A “reálpolitika mellett a valódi rokonszenvnek” is tulajdonítható, hogy az izraeli kormányfő az aktuális esetek ellenére három napot áldoz Orbánra. Közös bennük, hogy erőteljes, konfrontatív és részben autoriter stílusban kormányoznak, “ellenfelei a liberális demokráciának és személyes ellenségüknek tekintik” Soros Györgyöt – írta a Spiegel Online szerzője.

(Die Welt, Spiegel)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.