Közélet
Átadták a 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíjat

Kövér László a színpadról szapult egy újságírót, majd gyáván lerázta

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2017. 05. 25. 14:38

A házelnök egy két évvel ezelőtti cikk címén lovagolt a „nemzeti konzultációs” fórumon, de a kipécézett újságíró kérdésére már nem akart válaszolni.
Korábban a témában:

A kormány „nemzeti konzultációs” országjárása keretében Kövér László tartott szerdán este előadást Budatétényben, amiről a 444 írt. A cikkből és az abban lévő videóból kiderül, hogy házelnök kipécézte magának a portál munkatársa, Bede Márton egy cikkét, amit két éve, a menekültválság csúcspontján írt „Az a baj, hogy továbbmennek” címmel. Ezzel arra célzott, hogy Magyarországon a menedékkérők csak áthaladni akarnak, de maradni semmiképp.

„Szerintem meg az a baj, hogy Bede Mártont nem viszik magukkal” – fejtegette az Országgyűlés elnöke némi kedélyes személyeskedéssel, a közönség derültségére, miután megjegyezte, reméli, van a fórumon a 444-től is valaki. Volt, mégpedig maga Bede Márton, aki úgy gondolta, ha már megszólíttatott, az előadás után kérdéseket tehet fel Kövér Lászlónak, aki amúgy is hitet tett amellett, hogy „a demokrácia az egy vitatkozó rendszer”.

Házelnök úr, ha már ennyit beszélt rólam, akkor feltehetnék néhány kérdést?

– kérdezte az újságíró, amire Kövér válasza az volt:

Nem, nem, nem.

Bede kíváncsi lett volna arra, hogy a házelnök olvasta-e a cikket, vagy csak a címet, de Kövér kifakadt: „Az, hogy nem tehet fel kérdést, azt jelenti, hogy nem tehet fel kérdést.” Az újságíró azért még megkérdezte, nem tartja-e kellemetlennek házelnökként, hogy hatalmi pozícióból egy újságíróról beszél sokáig mindenféle rendezvényeken, aztán nem hagyja, hogy az az újságíró kérdéseket tegyen fel, de Kövér azt felelte:

Nem, egyáltalán nem érzem kellemetlennek.

„Ha ön nem érzi kellemetlennek, amit művel, akkor én miért érezzem magam kellemetlenül?” – zárta le a beszélgetést az ún. közjogi méltóság.

Elegancia: 10/10

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.