Közélet

Megmagyarázta a minisztérium, miért zártak ki egy újságírót az uniós projekt nyitóeseményéről

Megírtuk, kizárták a Magyar Nemzetet egy uniós projekt nyitóeseményéről. A lap beszámolója szerint viszont megérkezésükkor a portások sem kértek rajtuk számon regisztrációt, sőt, az egyik őr azt is megjegyezte, hogy nyilvános a rendezvény, bárki jöhet, csak fel kell írni a nevét és a sajtóorgánumot, ahol dolgozik.

A Nemzetgazdasági Minisztérium viszont másképp emlékszik vissza a történetre. Hol a határ – új mélységekben a Magyar Nemzet című közleményükben reagáltak:

Engedélye, sőt, határozott tiltakozása ellenére videófelvételt készített és tett közzé munkáját végző kollégánkról a Magyar Nemzet munkatársa, Hutter Marianna. Kollégánk mindössze tájékoztatni kívánta a késve érkező, az eseményre nem regisztrált újságíróját, hogy ilyen körülmények között nem tud bejutni a már zajló eseményre, a lap munkatársai azonban ennek ellenére erőszakosan, agresszíven kérdezgették, és kérése ellenére videofelvételt készítettek róla.

Hutter Marianna nem tudósítani kívánt az eseményről, hanem a konferenciához egyáltalán nem kapcsolódó kérdéseket kívánt feltenni, ezt bizonyítják az NGM Sajtó- és Kommunikációs Titkárságának tegnap délután átküldött kérdései is.

Kollégánk nem közszereplő, és nem feladata nyilatkozni a sajtónak, a Magyar Nemzet által alkalmazott megfélemlítést pedig minden, a közszolgálatban dolgozó kollégánk nevében visszautasítjuk. Egyben bízunk benne, hogy milliárdos gazdája utasításai ellenére a Magyar Nemzet nem feledi el végleg a sajtóetikai normákat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik