Belföld

444: rátámadtak, majd kitették a Fidesz fórumáról a lap újságíróját

Csütörtökön délután Halász Júlia, a 444 tudósítója videoriportot szeretett volna készíteni a Fidesz konzultációs országjárásának budapesti állomásáról a XI. kerületi Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban, de a program nem várt fordulatot vett.

A lap beszámolója szerint – amiben az újságíró feljelentéséből idéznek – Halász Júlia vágóképeket készített az előadóteremben, amikor három fiatal férfi jelezte neki, nem forgathat, mert nem regisztrált az eseményre.

Szabó László szervezőhöz, az újbudai Fidesz tagjához, az önkormányzat kabinetvezető-helyetteséhez irányították, aki elmondta neki, hogy meghallgathatja a fórumot, de felvételt nem készíthet. Mivel többen is telefonnal fotóztak körülötte, ő is csinált néhány képet.

A hallgatói kérdések alatt az újságírót telefonon keresték, ezért kiment a folyosóra, ahova követte őt Szabó László.

Szabó László követett a folyosóra, becsukta a terem ajtaját és fenyegetően megállt mögöttem. Mikor befejeztem a hívást, közölte, hogy nem mehetek vissza a fórumra. Elmondtam neki, hogy bent van az egyik eszközöm, de ekkor rám támadt, kicsavarta a telefont a kezemből és agresszívan felszólított, hogy hagyjam el az épületet. Azzal gyanúsított, hogy videofelvételeket készítettem a kamerámmal, ami nem volt igaz, ezért azonnal kértem, hogy rendőrség előtt tisztázzuk a helyzetet. Miután nem adta vissza a telefonomat és elkezdett lökdösni, hangosan segítségért kiáltottam

– írja Júlia.

Szabó az épület előtt már több kollégájával folytatta a fenyegetőzést. Körbeállták őt, és azt mondták neki, csak akkor kapja vissza a telefonját, ha megmutatja nekik a kameráját.

A vita ott ért véget, mikor Júlia közölte Szabóval, úton van a rendőrség, aki erre kitörölte készülékéből a fotókat és visszament a rendezvényre.

A 444 többször is kereste Szabó Lászlót. Az újbudai Fidesz-irodától azt a választ kapták, Szabó László nem áll a lap rendelkezésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik