Közélet
Újdörögd, 2016. szeptember 20.
A Magyar Honvédség 2. Különleges Rendeltetésû Ezredének a Terrorelhárító Központtal (TEK) közösen tartott lövészeti bemutatója az újdörögdi lõtéren 2016. szeptember 16-án.
MTI Fotó: Varga György

Kis híján lelőttek egy futót Szentendrén – vizsgálat indul

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2017. 03. 10. 07:28

A lőtér mellett futnak ugyanis. A 24.hu csütörtökön írta meg, hogy kis híján lelőttek egy futót, a honvédség kiképző pályájáról egy éles lövedék alig néhány méterre került el valakit.

A városban egy Facebook-bejegyzés alapján terjedt el a hír, hogy a honvédségi lőtérről származó éles lövedék pár méterre süvített el egy futó mellett. A honvédségi akadémia mellett a Duna-part közkedvelt kiránduló hely, az Eurovelo kerékpárút is ott halad el.

Délelőtt a Duna-parton futottam a katonaság mögött. Elkezdődött a lőgyakorlat, majd egy golyó süvített el a fejemtől kb. 2 méterre.

– írta a Szentendrei Anyukák Facebook-csoportjában a futónő.

„A Honvédelmi Minisztérium közleményben reagált, szeretnék megnyugtatni a lakosságot, hogy semmilyen veszély nem fenyegeti a szentendrei laktanya környékén sétálókat.

Egy Facebook bejegyzés alapján terjedt el a hír, amely szerint a szentendrei Altiszti Akadémia lőteréről a laktanya mögötti sétányra veszélyes lövedék jutott ki.

A Facebook bejegyzés szerzőjének hivatalos bejelentését a Magyar Honvédség kivizsgálja, egyben mindenkit biztosít arról, hogy a laktanyában zajló kiképzési foglalkozások semmilyen körülmények között nem veszélyeztetik a környéken élők testi épségét.

A négy oldalról zárt lőtérről, amely mögött közvetlenül és a sétány mellett is egy-egy, mintegy 4 méter magas védmű – úgynevezett golyófogó fal – is van, nem juthat ki semmilyen, veszélyt jelentő lövedék a Duna-parti sétányra.

Az évtizedek óta működő és használt lőtér mögé jóval később épült ki a sétány a Duna partján, amelyet, mint a közelben lévő üzleteket és lakóházakat is, annak tudatában építették, hogy a laktanya területén lévő lőtér semmilyen formában nem jelenthet veszélyt a környéken élők és az arra járók számára.”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

3275142 01/17/2018 A young woman at a bus stop in Yakutsk. Bolot Botchkarev/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.