Közélet

Schiffer: Ennyire Németh Szilárd sem lehet hülye

Orbán Viktor egykori védője nettó parasztvakításnak nevezte a Fidesz-alelnök civilgyalázását.

Ahogy arról többször beszámoltunk, nyíltan hadat üzent a kormány azoknak a civileknek, akik nem az ő álláspontjukat osztják. Az is kiderült, hogy ez nem Németh Szilárd egyéni kirohanása volt, Orbán Viktor már korábban belengette „Soros és az általa szimbolizált erők kiszorítását”.

Pedig egy évtizede Orbán még nem volt ilyen kritikus a civilekkel, sőt, a segítségüket is elfogadta.

2007-ben épp a Fidesz által most eltakarítandóként számon tartott TASZ védte Orbánt, amikor a Gyurcsány-kormány igazságügyi tárcája beperelte, mert azt mondta, a rendőrök utasítást kaptak arra, hogy brutálisan menjenek neki a tüntetőknek.

Korábban felidéztük: Orbán Viktort ekkor nem más védte, mint Schiffer András, aki később az LMP társelnöke is volt. Azt mondta, azért vállalták el a Fidesz elnökének jogi képviseletét, mert szeretnék, ha a joggyakorlatban tisztázást nyerne, hogy van-e a közhatalmi szerveknek jó hírük.

Szerdán a hvg.hu riportere megkérdezte Schiffertől, hogy amikor tíz évvel ezelőtt Orbánt védte a TASZ ügyvédjeként, a későbbi miniszterelnök tett-e megjegyzést arról, hogy az őt védő szervezet káros.

Nyilvánvalóan nem

– válaszolta Schiffer, aki úgy vélte: Németh Szilárd bejelentése színtiszta provokáció, és alaptörvény-ellenes. Szerinte Németh Szilárd sem gondolhatja komolyan, hogy magánszervezetek vezetőinek vagyonosodása bármit leleplezne,

ennyire hülye ő sem lehet.

Azt mondta, a felvetés kommunikációs hadjárat, a 2018-as választási kampány nyitánya, sőt, nettó parasztvakítás. Nyilván nyomás alá fogják helyezni a kipécézett szervezeteket, de a rövidebbet nem azok húzzák, akikről a hírek szólnak, hanem az emberek kedvét veszik majd el végképp attól, hogy bármiféle közéleti aktivitást vállaljanak, egyesületben vegyenek részt vagy tiltakozásokat szervezzenek – vélte Schiffer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik