Közélet
Budapest, 2016. szeptember 10.
Megújított húszezer forintos bankjegyek részlete. Magyarország ma is hivatalos fizetõeszközét, a forintot, 70 évvel ezelõtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengõt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Itt a karácsony, kedves szervezetek kapnak milliárdokat

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

újságíró. 2016. 12. 22. 21:57

Jónak lenni ugye jó, ezért tízmilliárd forintot pumpál a kormány a civil szférába. Ennek egytizedét Kertész Imre emlékére költhetik el.
Korábban a témában:

A karácsony inkább szól az adásról, mint a kapásról, így a kormány is meglep például pár civil szervezetet – szúrta ki az MNO a Magyar Közlönyben. Tízmilliárd forintot szórnak szét olyan civilek között, amik így vagy úgy, de a kormánypártokhoz kötődnek.

500 milliót kap az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány, hogy egyszülős családokat támogató központot létesítsen a fővárosban. Elnökük Nagy Anna, az Orbán-kormány korábbi szóvivője.

30 millió forintot kap a parádés rövidítésű (Ficsak) Fiatal Családosok Klubja, amit a XI. kerület fideszes alpolgármestere, Király Nóra vezet. A pénzből a családok érdekvédelmét, társadalmi szerepének elismertetését elősegítő programokat szervezhetnek, az anyaságot népszerűsítő tevékenységeket végezhetnek.

80 milliós támogatás jut a Szövetség a Nemzetért Alapítványnak mint támogatás. A civil szervezetek névjegyzéke szerint az alapítvány képviselője a fideszes országgyűlési képviselő, László Tamás. A honlap elavult, valószínűleg nem aktuális információi Hende Csaba volt honvédelmi minisztert kuratóriumi elnöknek nevezik meg, az általuk fenntartott Polgárok Háza ügyvezetőjeként pedig Kubatov Gábor Fidesz-alelnököt.

10 millió forinthoz juthat a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége. Ezt „a női érdekekkel foglalkozó civil szervezeteket segítő és közösségteremtő programok szervezésére, illetve a női szempontok közgondolkodásban történő erősítése érdekében” költhetik el. Alapítója és tiszteletbeli elnöke Ékes Ilona, a Fidesz korábbi képviselője.

A cikk szerint 1 milliárd forintot kap majd a Schmidt Máriához köthető Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány, hogy Kertész Imrének emléket álló központot létesítsenek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.