Belföld

A Terror Házába került a Népszabadság felirat

Hétfőn lebontották a Népszabadság épületéről a feliratot. Arról már korábban döntöttek, hogy nem indítják újra a lapot, a kiadó új tulajdonosa nem látja ennek racionális lehetőségét.

A felirat Schmidt Máriáékhoz került, a Terror Háza Múzeumba.

Facebook-oldalukon ezt írják:

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (továbbiakban: a Közalapítvány) közhasznú céljaival összhangban közgyűjteményi funkciókat is ellát. Ez utóbbiak keretében többek között folyamatosan gyűjti az elmúlt század valamint a rendszerváltoztatás utáni magyar történelem közéleti és közpolitikai jelentőséggel bíró rekvizitumait, szimbolikus tárgyait. Az 1956-os forradalom és szabadságharc leverését követően alapított, majd 2016 decemberében megszűnt Népszabadság című napilap homlokzati felirata a Közalapítvány XX. és XXI. Század Intézetének gyűjteményét gyarapítja.

A Magyar Nemzet közben azt írja, a Népszabadság Zrt. Dolgozóinak Egyesülete levélben fordul Liszkay Gáborhoz, a bezárt lap kiadójának vezérigazgatójához, hogy adják át a Népszabadság névhasználati jogát, valamint a kiadási jogokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik