Közélet

A békemenetes CÖF bohócos plakátkampányt indított Gyurcsányról és Vonáról

Új szereplőt szerződtetett "a szocliberális cirkusz" Vona Gábor Jobbik-elnök személyében, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) plakátkampányt indított, hogy ezt bemutassa - mondta Csizmadia László, a CÖF alapítója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Ötvenhatosok terén bemutatott plakáton Vona Gábort és Gyurcsány Ferenc DK-elnököt öleli át a korábbi plakátkampányból ismert bohóc, a felirat pedig azt hirdeti:

Egymásra találtak! Együtt mondtak nemet a bevándorlásellenes alkotmánymódosításra.

Csizmadia László elmondta: az interneten már megjelentek az azonos tartalmú hirdetések, amit elküldtek több napilapnak is; egyedül a Magyar Nemzet közölte, hogy nem hozza le a hirdetést.
Világosan látszik, hogy a Magyar Nemzet színt vallott – mondta az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

Hozzátette: a plakátokat “anyagi erősségüknek megfelelően” valószínűleg mobil módon, az ország több részén is kihelyezik. Amikor a Jobbik a bevándorlásellenes alaptörvény-módosításra nemmel szavazott, kiiratkozott a megbízható nemzetvédők táborából – jelentette ki.

Fotó: 24.hu
Fotó: 24.hu

A terror mezsgyéjén

Szólt arról is, hogy Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor

a terror mezsgyéjén egyensúlyoz: míg az egyik belekóstolt az államterrorba, a másik a paramilitáris szervezetekkel próbál erősödni.

Ifjabb Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője a sajtótájékoztatón arról beszélt, szokatlan tendenciát lehet felfedezni abban, hogy a Jobbik sem az alaptörvény-módosítás, sem az alkotmánybírák megszavazásában nem vett részt.

Sokan úgy vélik, ez már egy hosszú távú szövetség kezdete, egy olyan együttműködésé, amelyet korábban nem lehetett elképzelni

– tette hozzá.

A Jobbik már reagált is: Orbán bohóc

A Jobbik közleménye szerint

a CÖF plakátján Vona Gábor leendő kormányfő és Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök között bohócként szerepel Orbán Viktor jelenlegi kormányfő is. A Jobbik üdvözli az álcivil szervezet plakátját, hiszen már ők is belátták, a jelenlegi kormányfő egy gátlástalan bohóc. Ettől függetlenül persze kíváncsiak vagyunk, mennyibe került a CÖF plakátkampánya, mennyi közpénzt emésztett föl, s vajon Habony Árpád és Rogán Antal baráti köréhez köthető, letelepedési kötvényeket árusító offshore cégek, Gaith Pharaon nevű körözött személy vagy Mészáros Lőrinc nevű civil adakozó juttatásai szerepelnek-e majd a költségvetésükben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik