Közélet

Tavasszal új lapot indíthatnak a Népszabadság korábbi dolgozói

Külföldi befektető segítségével indítana új lapot a Népszabadság szerkesztősége, a tárgyalások már zajlanak – számolt be keddi adásában az RTL Híradó. A lap utolsó főszerkesztője, Murányi András azt mondta: két-három héten belül meglehet a döntés, de legkorábban tavasszal indulhat újra a szerkesztőség.

A Népszabadságot épp egy hónapja függesztették fel, egyik napról a másikra. Heinrich Pecina, a lapot kiadó Mediaworks tulajdonosa azt mondta, azért az Opimuss Pressnek adták el a portfóliót, mert az komolyan hajlandó volt megvizsgálni a Népszabadság újraindítását. Murányi András az RTL Híradónak azt mondta: az új tulaj sem vele, sem a főszerkesztőséggel nem tárgyalt.

Az új tulajdonos megjelenése után Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet korábbi főszerkesztője, a kormányközeli Magyar Idők tulajsonosa lett az elnök-vezérigazgató. Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és nagyvállalkozó tagadta, hogy köze lenne az Opimushoz, itt azonban elolvashatja, milyen szálak kötik a Mediaworks-öt megvásárló céghez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik