Közélet

A Jobbik gyávaságában reménykedik a Fidesz

Meg abban, hogy kiszavazó szocik is támogatni fogják a gránitszilárd alaptörvény hetedik módosítását.

November 8-án tart zárószavazást az Országgyűlés az alaptörvény hetedik módosításáról – ezt sajtótájékoztatón erősítette meg Gulyás Gergely, a parlament törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke.

Az alaptörvény-módosítást az után jelentették be, hogy az egyébként érvénytelen népszavazáson az érvényesen szavazók 98 százaléka amellett voksolt, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül ne írhassa elő nem magyar állampolgárok kötelező betelepítését. Az alaptörvénybe is ezt foglalnák.

Gulyás azt mondta: a kormánypártok a változtatást olyan nemzeti ügynek tekintik, ahol nincs helye különböző pártérdekeknek, és ha ez nem kap megfelelő támogatást, az azt jelenti, hogy egyes politikai erők a nemzeti ügyekben sem képesek túllépni saját hatalmi érdekeiken.

Azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik az alaptörvény-módosítás támogatását a letelepedési kötvény eltörléséhez kötötte, a fideszes politikus azt mondta: mindegy, hogy az általuk felvetett kérdésben kinek van igaza, a két ügy nem kapcsolható össze.

Meggyőződésünk és reményünk, hogy a Jobbik gyáva ahhoz, hogy ne szavazza meg az alaptörvény-módosítást

– jelentette ki, hozzátéve, hogy számítanak az LMP képviselőire is, és arra, hogy az MSZP-ben is vannak, akik támogatják a „nemzeti ügyet”.

A csütörtöki Kormányinfón Lázár János is beszélt arról, hogy kész az alaptörvény szövegezése, ami fentebb való lesz az uniós jognál. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik