Belföld

Vona Gábor: Aki nincs ellenem, az velem van

Szerintem a Fidesz zsarol bennünket azzal, hogy szavazzuk meg az alaptörvény módosítását, miközben az nem vonatkozik a letelepedési kötvényre. Ez számunkra elfogadhatatlan.

– kezdte Vona Gábor a Magyar Nemzetnek adott interjúját.

Hozzáteszi, nem neki kell majd magyarázkodnia, ha nem lesz meg a kétharmad, hanem Orbán Viktornak, “hogy miért ilyen fontos neki a gazdag migránsok pénze.”

A Jobbik elnöke először azt mondta, nem szívesen mondja el, hogyan reagált Orbán a feltételükre, de annyit azért elárult, hogy nem jól.

Kósa Lajos nemrég azt mondta Vona Gáborra, hogy hazaáruló, az Jobbik elnöke szerint viszont Kósa öngólt rúgott, a saját álláspontjukat minősítette.

Megdöbbentőnek tartaná, ha a Jobbik-frakció segítené a Fideszt céljai elérésében,

ha áruló kell a Fidesznek, azt nálunk nem talál,

mondta. Úgy látja, a Fidesz kiszámíthatatlanná vált, így szerinte két lehetőség van:

vagy belátják, hogy amit a Jobbik kér, az erkölcsileg és politikailag is indokolható, vagy pedig Orbán Viktor képtelen lesz elfogadni, hogy most nem ő győzött. Ha így lesz, háború lesz.

Összeomlott baloldal

A baloldalt Vona szerint kiiratkozott a 2018-as választásokról, ezért szavazói körében zavarodottságot lát:

Szervezetlen, szétszabdalt, vezetői válsággal küzd, nincs programja, valójában minden egyes aspektusában, ami szükséges ahhoz, hogy egy politikai párt választást nyerjen, a baloldal lényegében összeomlott.

Beszéltek Kőszeg Ferenc mondatáról is, aki azt mondta, “Orbán ellenében még Vona Gáborra is lehet szavazni”.  A Jobbik elnöke viszont azt mondja, neki nem a baloldali értelmiséggel, hanem a hazafias gondolkodású baloldali szavazókkal van dolga.

Szerinte a nagy kérdés az, hogy a kormányváltó hangulat megtalálja-e a kormányváltó erőt.

Vona úgy érzi, aki nincs ellene, az vele van.

A Jobbik szerinte most ez:

Egy hazafias, modern, konzervatív értékrendet képviselő politikai erő vagyunk, amely minden magyar érdekét képviseli, és elfogadja azt, hogy vannak, akik nem értenek vele egyet. A más véleményeket is meg kívánja hallgatni, értelmes vitát akar velük folytatni, és ezekből képes azt a következtetést is levonni, hogy nem mindig és nem mindenben van az embernek igaza.

Hozzáteszi, ezzel nem adták fel régi elveiket. A cél pedig ez: tisztességesebb, szabadabb és demokratikusabb országot kell teremteni.

A Népszabadság megszűnésével szerinte komoly csorbát szenvedett a sajtószabadság.

Elmondta, szerinte a kormány rendelte el Spéder Zoltán, Simicska Lajos, Juhász Péter és az ő lejáratását.

Rogán helikopterezését el tudja fogadni,

engem az zavar, amikor offshore cégeken keresztül kötvényt ad külföldieknek, akikről kiderül, hogy nem is tudják őket pontosan ellen­őrizni, és eközben a politikai cinizmus talán legmagasabb fokát űzve migrá­ciós kampányt folytatnak 15 milliárd forintért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik