Közélet

A Hit Gyülekezetét is belekavarta a Népszabi-ügybe Kósa

Csavaros észjárásával a Fidesz frakcióvezetője megmagyarázta, miért nem kell semmit belelátni a Népszabadság új tulajdonosába.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerencsére ismét gyorsan előállt egy nagy megfejtéssel a Népszabadság kiadójának eladása-felvásárlása ügyében. Az Index videója szerint sajtótájékoztatón azzal vont párhuzamot, hogy

az OTP Bank szerinte a Hit Gyülekezete kezében van, mert több hitgyülis ismerősének is van OTP-részvénye.

Aztán gyorsan hozzátette, mókázott csak:

Ugye, hogy ez egy marhaság ezt állítani? Igen!

Szerinte ostobaság az is, hogy a Mediaworks kiadót felvásárló Opimus Press Mészáros Lőrinchez közel álló lenne. Ez egy tőzsdei cég, egy nyílt részvénytársaság, aminek nagyon sok tulajdonosa van. Szerinte bármekkora részesedése is van valakinek egy nyrt.-ben, megtévesztő állítani, hogy az az övé.

Hozzátette, helyes törekvés, hogy a hazai média minél nagyobb része legyen hazai tulajdonban. Az is fontos, hogy a nemzet iránt legyen elkötelezett az adott médium. Ez a tulajdonosi struktúra majd biztosítja ezt.

Kedden derült ki a napok óta lebegtetett igazság, hogy egy Mészáros Lőrinc kormánybarát oligarcha környezetébe tartozó cég tulajdonába került a Népszabadságot is kiadó Mediaworks Zrt. Az október elején váratlanul felfüggesztett kiadású lapot hamar szeretnék a Magyar Időktől átszerződött szerkesztők újraindítani. A henger amúgy nem áll meg, feltételezések szerint a Bors bulvárlapra is lecsaphatnak a kormánypárthoz kötődő üzletemberek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik