Közélet
AppleMark

Bencsik szerint „retek, proletár demagógia” Rogán helikopterezéséről írni

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2016. 10. 26. 14:02

A kereskedelmi tévék pedig a legértéktelenebb népréteget szolgálják ki a Demokrata főszerkesztője szerint.
Korábban a témában:

Bencsik András – aki a szocializmusban a Népszabadság Pártélet rovatának munkatársa volt, ekként lelkes írásokban fényezte a Szovjetunióhoz fűződő barátságot – most a Demokrata című jobboldali hetilap főszerkesztőjeként azt mondta a Médiapiacnak, hogy a Népszabadság munkatársai azt kapták, amit ővele tettek, amikor 1997-ben, szerinte politikai nyomásra „beszántották” a lapját. Azt mondta, erről a Népszabadságból értesült, vagyis ők már előző nap tudták, hogy vége a Demokratának, de nem emelték fel a telefont, hogy szóljanak.

A Demokrata azóta újra megjelenik, de Bencsik szerint a politikai sajtó veszteséges, a termékeit az tartja a felszínen, hogy a politikai értéke miatt „ilyen vagy olyan tőke beáll egy-egy médium mögé”.

A kollégáknak azt tanácsolom, csinálják azt, amit mi: álljanak össze, hagyják a siránkozást, ne tüntessenek, hanem indítsanak egy új heti- vagy havilapot

– mondta Bencsik. De kitért arra is, hogy a Népszabadság Rogán Antal helikopterezéséről írt.

Van egy gazdag ember Kelet-Magyarországon, akinek borzasztó fontos, hogy a gyermeke esküvőjén jelen legyen minél több celeb, sőt egy miniszter is, ezért az utóbbiért helikoptert küld. Most mi az isten ebben akkora sztori?! Miért kell ezt a retek, proletár demagógiát nyomni a Népszabadságban?

Szerinte a miniszter azért tagadta le a helikopterezést, mert „már elege van abból, hogy a baloldali médiumok éhes sáskái semmi mással nem foglalkoznak, mint azzal, milyen cipője, karórája, pulóvere van”.

Az interjúban kitérnek a nyolcvanmilliárd forintos költségvetésű állami médiára is, amelynek nézettsége a nyomába sem ér az ennek töredékéből működő kereskedelmi televíziókénak. Erre Bencsik azt mondta:

A kereskedelmi tévék az alsó, a legértéktelenebb népréteget szolgálják ki, és egyúttal annak legkártékonyabb szokásait erősítik fel. A köztelevíziót a legértékesebb réteg, a véleményformálók nézik.

Habony Árpád Bencsik szerint „a nemzet lelkiségét gyógyította meg” azzal, hogy kezdeményezte, hogy 2000-ben a koronát áthelyezzék a Parlamentbe. „Ugyanakkor megnyilvánulásaiban valóban ficsúr, amit az ellenoldal ki is használ” – jelentette ki. De nem rá gondolt, amikor arról írt, hogy a Fidesz iránti szoros érzelmi kapcsolat eltűnt, és jöttek helyette „újhullámos ficsúrok lehetetlenül szűk nadrágokban és zakókban”.

Hatvanöt éves vagyok, én egyenes szárú farmert hordok. Miközben a mai harmincasok, negyvenesek teljesen másképp néznek ki. Fél éve tárgyaltam egy vállalkozóval, aki elképesztően szűk nadrágban volt, marha hosszú orrú barna cipőben, és nem volt rajta zokni. A nadrág bokáig ért, a zakó meg mintha három számmal kisebb lett volna. De az illető magabiztos, rámenős volt, pont, mint ez a generáció

– mondta Bencsik.

Huszonöt év késéssel a jobboldal felismerte, hogy az alsó néprétegeknek is van szavazati joguk, hozzájuk is el kell jutni, vagyis a jobboldalnak is kell bulvármédia. Ám az derült ki, hogy a bulvárban – ahol az értéktelenség a legfőbb vezérlő eszme – a jobboldal nem elég tehetséges, nem elég gátlástalan, nem elég rafinált. Ezért nem annyira sikeresek ma még a jobboldali bulvármédiumok

– vélekedett a Demokrata főszerkesztője.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Hódmezõvásárhely, 2017. május 26.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter érkezik a hódmezõvásárhelyi polgármesteri hivatalhoz 2017. május 26-án. Orbán Viktor a Modern városok program keretében látogatott el Hódmezõvásárhelyre, ahol Almási István (Fidesz-KDNP) polgármesterrel aláírja a kormány és Hódmezõvásárhely közötti együttmûködési megállapodást.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán a fejét veheti Lázárnak

Kommentek

Reka Bucsi speaks to the audience after being awarded the Audi Short Film Award during the awards ceremony of the 68th edition of the Berlinale film festival on February 24, 2018 in Berlin. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.