Közélet

Tüntetnek a Magyar Idők szerkesztőségénél a Népszabi miatt

A PM elnöke és aktivistái szalagokkal és feliratokkal látták el a Magyar Idők szerkesztőségének bejáratát, tiltakozva a Népszabadság körüli tulajdoni machinációk ellen.

Azt írja a Magyar Idők, hogy a saját szerkesztőségénél jelentek meg tüntetők szerda kora délután. A Párbeszéd Magyarországért (PM) aktivistái jelentek meg itt amiatt, mert az Opimus Press Zrt. megszerezte a Mediaworks kiadó tulajdonjogát.

A tiltakozók Szabó Tímea pártelnök vezetésével rendőrségi helyszíneléskor használatoshoz hasonló szalagokkal ragasztották le a Magyar Idők ajtaját, valamint több feliratot is elhelyeztek. Végül a biztonsági őrök felszólítására pár perc múlva elmentek. A PM Facebook-oldala szerint a rendőrség is intézkedett a helyszínen.

A lap szerkesztősége egyébként a IX. kerületben, a Könyves Kálmán körúton található, a Lurdy Házban.

Kedden derült ki a napok óta lebegtetett igazság, hogy egy Mészáros Lőrinc kormánybarát oligarcha környezetébe tartozó cég tulajdonába került a Népszabadságot is kiadó Mediaworks Zrt. Az október elején váratlanul felfüggesztett kiadású lapot hamar szeretnék a Magyar Időktől átszerződött szerkesztők újraindítani. A henger amúgy nem áll meg, feltételezések szerint a Bors bulvárlapra is lecsaphatnak a kormánypárthoz kötődő üzletemberek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik