Közélet

Újabb hatalmas drogfogás Budapest mellett

Letartóztattak egy házaspárt, akik nagy odafigyeléssel termesztettek több mint 400 tő kendert.

Kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya Sz. Sándor 44 éves budapesti lakos és 46 éves felesége ellen.

A gödöllői nyomozók állampolgári bejelentés alapján jelentek meg csütörtök délután a gyanúsítottak által bérelt mogyoródi családi háznál, ahol házkutatást tartottak.

Az ingatlan pincéjében közel 400 tő kábítószergyanús növényt, egy vödörben több kilogramm száraz növényt, egy ládában pedig közel három kilogramm növényi gumót találtak, amelyeket lefoglaltak. Ezeket az eljárás során kirendelt szakértő vizsgálja.

Az ingatlanban a növények termesztéséhez minden feltétel biztosított volt. Öntözőrendszert működtettek, valamint ki volt építve a megfelelő szellőztetés és világítás is.

A rendőrök a két gyanúsítottat a helyszínen elfogták és előállították a Gödöllői Rendőrkapitányságra. A Pest megyei nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették mindkettőjüket.

A nyomozóhatóság kezdeményezi az előzetes letartóztatásuk elrendelését.

Profi módon űzte a marihuána termesztést egy Csávolyban élő román férfi is: több tő kendert, lőfegyvert, profi termesztési rendszert foglaltak le tőle.

Police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik