Közélet

Lehet, hogy nem kell szemeteszsákban védeniük a határt a rendőröknek

Folyamatosan hangoztatják kormánypárti politikusok, hogy újabb, a tavalyinál is nagyobb menekülthullám jöhet, Orbán Viktor már be is jelentette, hogy újabb kerítést húz a déli határra.

A tavaszi, esős időben a határőrzési feladatot ellátó rendőrök kénytelenek voltak gallyakból és szemeteszsákokból összetákolt kunyhó alá bújni feladatuk ellátása közben. A pihenés sem volt egyszerű, volt olyan rendőr, aki az átázott bakancsa miatt a vizes zokniját egy tábortűz mellett volt kénytelen megszárítani.

Később a rendőrség közleményben volt kénytelen beismerni, a 174,4 kilométer hosszú magyar-szerb határszakaszon értelemszerűen nincs kiépített infrastruktúra – a rendőr szolgálatát nem összkomfortos körülmények között látja el.

Az eddigi áldatlan körülmények és a Fidesz szerint közeledő menekülthullám miatt két szocialista politikus, Tóth Bertalan és Molnár Zsolt feltette a kérdést, ezúttal felkészültek-e a jelenség kezelésére az illetékesek.

Pintér Sándor belügyminiszter válaszolt, megtudtuk, hogy:

  • a rendőrség folyamatosan nyomon követi az eseményeket, a migráció alakulását,
  • a határvédelem miatt a kormány jóváhagyta a rendőrség 3000 fővel való bővítését,
  • innentől rendelkezésre állnak a feladat ellátásához és a pihenéshez szükséges feltételek, ingyenes Wi-Fi is elérhető, a családtagokkal való kapcsolattartás miatt,
  • a szállásokon mosodai szolgáltatás is elérhető lesz.
  • A szerb határra leszállítanak 65 katonai sátrat és 141 mobil vécét is, viszlát, szemeteszsák, lett 101 magasfigyelő és 81 esőbeálló is, és érkeznek továbbiak is.
  • Fejlesztik a ruházatot is, viszlát, beázott bakancs és tábortűznél szárított zokni.

(parlament.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik