Belföld

Áldatlan állapotok a határon – Tűz mellett szárítják bakancsukat a rendőrök

Ezeket a határt védő rendőröket, így becsüli meg a kormányunk – ezzel a szöveggel tett ki a Facebookra több képet egy volt rendőr, amelyeken az látható, hogy a Készenléti Rendőrség egyenruhásai tábort vertek maguknak.  Ponyvából és ágakból összetákolt kalyibában, zoknijukat, bakancsukat tűz mellett szárítgatták. Így szolgálnak a rendőrök a déli határszakaszon.

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

A Bors megkereste Pongó Gézát,  a Független Rendőr Szakszervezet főtitkárát. “Nem ismerjük a képek készülésének pontos körülményeit, például hogy szolgálatban vagy pihenőidőben történt-e, a helyszínt sem lehet beazonosítani. Az azonban biztos, hogy a határon sokszor nagyon nehéz körülmények közt kell helytállniuk a rendőröknek és kato­náknak. Jelenleg is legalább 250 kilométeres szakaszt kell védeni, a kerítés mellett járőrözni, illetve a határsértők ellen eljárni” – mondta.

Beszélt arról is,  hogy korábban rengeteg panasz érkezett az ellátásra és a körülményekre, ezt jelezték is a rendőri vezetőknek. Az utóbbi időben ezek száma csökkent, ami nem feltétlen jelenti, hogy minden rendben menne: egyszerűen már nem is szólnak a rendőrök.

A lap  kereste az ügyben az Országos Rendőr-főkapitányságot, várják a válaszukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik