Közélet

Rengeteg munkát adott a tűzoltóknak a szombati vihar

Villámcsapás, kidőlt fák és felgyülemlett esővíz miatt vonultak ki a somogyi tűzoltók.

A megye több területén is kidőlt fák és leszakadt faágak eltávolításán dolgoztak a somogyi tűzoltók szombat hajnalban és a délelőtti órákban. Egy balatonszabadi családi ház kéményébe villám csapott, ami megrongálta a gázcsövet és a gáztűzhelyet is. A házban megsérült az elektromos hálózat, amit szakemberekkel vizsgáltattak át.

Fotó: Kaposvár HTP
Fotó: Kaposvár HTP

Kaposmérőben is villám csapott egy ház kéményébe, amelyből tégladarabok hullottak le. A kaposvári hivatásos tűzoltók a magasból mentő segítségével visszabontották a kéményt, megakadályozva, hogy a téglák megrongálják a tetőt és balesetet okozzanak.

Fotó: Kaposvár HTP
Fotó: Kaposvár HTP

Rádpusztánál egy fa dőlt az útra, amit csak a telefonvezeték tartott meg. A balatonboglári tűzoltók rövid idő alatt ledarabolták a vihar tépázta fát, így a vezetékben nem keletkezett kár. Barcs és Darány között egy útra dőlt fa veszélyeztette a közúti közlekedést, amit motoros fűrésszel távolítottak el a barcsi hivatásos egységek.

Fotó: Kaposvár HTP
Fotó: Kaposvár HTP

Balatonföldváron egy családi ház teraszára dőlt egy fa, az ott lakó idős asszony segítségére a siófoki hivatásos tűzoltók sietettek. Csokonyavisontán apartmanokat veszélyeztetett a felgyülemlett esővíz, amit a barcsi hivatásos tűzoltók szivattyúztak ki. Kaposváron egy leszakadt faág okozott nagy ijedtséget, az ugyanis tíz méter magasságban lógott és veszélyt jelentett az arra járókra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik