Közélet

Két nap alatt háromszor rabolták ki 70 éves szomszédjukat

Anya és lánya, illetve a melléjük szegődött ismerősök háromszor is kirámolták az idős bácsit, akit többször bántottak.

A 44 éves nő és 16 éves lánya először 2015. július 27-én jelent meg 70 éves szomszédjuk X. kerületi lakásán azért, hogy kirámolják azt. Ekkor velük tartott a lány 21 éves barátja is. A banda az ablakot betörve jutott a házba, ám azonnal távoztak, amint észrevették az otthon tartózkodó bácsit.

Pár órával később a fiatalok visszamentek a szomszéd házába és miközben a férfi felvezette a galériára a megrémült nyugdíjast, addig a lány felkutatta a házat. A páros végül egy karórával, arany karikagyűrűvel és némi készpénzzel távozott.

Az anya két nappal később felvetette, hogy menjenek vissza a bácsi lakásába. Lánya és egy 17 éves fiú ekkor is vele tartott. A maszkosok a korábban kitört ablakon keresztül jutottak be a lakásba, ahol a 70 éves bácsi már egy előre kikészített bottal várta őket. Hiába próbált azonban védekezni, a 16 éves lány azonnal kikapta a kezéből a botot, amivel aztán homlokon ütötte.

A bácsival ekkor már sokkal keményebben bántak: a nő kést szorított a nyakához, a fiú pedig felpofozta. Az idős férfi annyira megijedt a betolakodóktól, hogy végül ő maga árulta el, hol tartja a maradék pénzét.

A kerületi ügyészség mind a négy betörő ellen vádat emelt, továbbá letöltendő szabadságvesztést indítványozott. A két fiatalkorú vádlott – mennyiben bűnösnek találják őket – fiatalkorúak börtönébe kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik