Közélet

Szijjártó Péter szeretne valamit elérni Oroszországgal kapcsolatban

Az uniós és az orosz intézkedésekből fakadó károk csökkentését és a magyar-orosz gazdasági együttműködés regionálissá tételét, egészen pontosan.

Az uniós és az orosz intézkedésekből fakadó károk csökkentésére a magyar-orosz gazdasági együttműködés regionálissá tételére helyezik a hangsúlyt – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

A tárcavezető és Georgij Poltavcsenko, Szentpétervár kormányzója a minisztérium és az orosz város közötti gazdasági együttműködési megállapodást írt alá. Az aláírás után Szijjártó Péter kiemelte: a régiókkal folytatott együttműködés fokozásának folyamatába illik a Szentpétervárral most megkötött megállapodás. 2015-ben 120 millió dollárt ért el a kereskedelmi forgalom volumene a régióval, ami komoly visszaesést jelent a korábbiakhoz képest, és ezt a tendenciát akarják megállítani – jelentette ki.

Georgij Poltavcsenko szerint erősíteni kell az együttműködést Szentpétervár és Magyarország között, és erre mindkét oldalon megvan a politikai akarat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik