Közélet

A Városliget fáinak megvédésére hívta az embereket Karácsony Gergely

A polgármester elmondta: a budapestiek 83 százaléka ellenzi a Liget beépítését, de fogytán vannak a jogállami eszközök. Saját testükkel akadályozzák a fakivágást.

A zuglói polgármester szerint kimerülni látszanak a jogállami eszközök, ezért pártállástól és politikai meggyőződéstől függetlenül hívott mindenkit, hogy saját testükkel védjék a kivágandó fákat a Városligetben.

Pénteken délután a városligeti Kertem bontásra ítélt épületei között, félig kivágott fák alatt tartottak sajtótájékoztatót. A helyszínen csütörtökön már nekiláttak a munkáknak, de civil tiltakozásra félbemaradt a favágás. A „Legyen a Liget a kertem” nevű civil szervezet részéről Csák Gergely azt mondta: mindenki azt szeretné, hogy ne vágják ki a fákat, ne legyenek új épületek és adják fel a Liget projekt tervét.

Karácsony Gergely, a kerület polgármestere azt mondta: fogytán vannak az eszközei, mert Papcsák Ferenc, az előző polgármester kivette az építési szabályzat alól ezt a területet. Karácsony, aki az éjszakát a fák mellett virrasztva töltötte, azt mondta: a budapestiek 83 százaléka ellenzi a Liget beépítését. „Mi folyamatosan itt leszünk és vonzzuk ide az embereket, szabadegyetemet és kulturális programokat szervezünk” – jelentette ki. (HVG.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik