Közélet

A zuglói polgármester is a Városligetben éjszakázott

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, az egykori Hungexpo-épületek, ami Kertem elbontásával párhuzamosan több ősfát is kivágtak a Városligetben. Az építkezés a Liget-projekt része, itt épülne fel a Magyar Zene Háza. Csütörtökön többen is a fák kivágása ellen tiltakoztak. A zuglói önkormányzat jogi intézkedéseket tett. Eredményesen, ugyanis a munkások késő délelőtt levonultak a területről.  A PM több politikusa is a helyszínre érkezett, majd bemásztak az udvarba. Azt mondták, itt most több fa nem lesz kivágva. Szabó Rebeka zuglói alpolgármester szerint szerdán este szóltak nekik, hogy fákat fognak kivágni, de azt nem, hogy a Kertem helyén teszik ezt.

A Legyen a Liget a Kertem Facebook-csoport már tegnap bejelentette, hogy ha kell, váltva fogják őrizni a területet. Ma délben akarják újranyitni a helyet, önkénteseket várnak kávával, teával. Pénteken 13 órakor bejelentést tesznek.

Az éjszakát többen is a területen töltötték tábortűz mellett. Az első éjszakáról videót is közzétettek:

az első este 2016.03.17.Elfoglaltuk, megtartjuk, megtöltjük ÉLETTEL!

Posted by Legyen a Liget a kertem on Thursday, March 17, 2016

Ott volt a zöldben éjszakázók között Karácsony Gergely, Zugló polgármestere is, aki szintén a közösségi oldalon jelentkezett be:

Itt alszunk a Városligetben, vigyázunk a fákra. Gyertek Ti is segíteni, kövessétek a híreket!

Posted by Karácsony Gergely on Thursday, March 17, 2016

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik