Közélet
AppleMark

Göncz Árpád halála – koszorú helyett a sérülteket támogassák!

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2015. 10. 16. 14:22

Mindenkit várnak a november 6-ai temetésre, aki tisztelettel kíván adózni Göncz Árpád emlékének. Ez áll a volt köztársasági elnök gyászjelentésében, amit a család és a Göncz Árpád Alapítvány juttatott el az MTI-nek.

Az életének 94. évében, október 6-án elhunyt Göncz Árpád temetése november 6-án, pénteken 15 órakor kezdődik az Óbudai temető 16-os parcellájánál. A Magyar Írószövetség, az Országgyűlés és a Magyar Köztársaság volt elnökének ravatalánál egykori rabtársa, Mécs Imre mond búcsúbeszédet, és Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát vesz búcsút tőle római katolikus szertartás keretében. A temetésen közreműködik Koncz Zsuzsa, Bródy János és Bálint András.

Mindenkit várunk, aki tisztelettel kíván adózni Göncz Árpád emlékének.

A gyászjelentésben azt kérik, hogy a búcsúzók csak egy-egy szál virággal róják le kegyeletüket, a koszorúra szánt összeggel a Göncz Árpád által alapított Kézenfogva Alapítványt támogassák. Az alapítvány 1993 óta dolgozik a befogadó társadalomért. Célja a fogyatékos emberek közül is a leghátrányosabb helyzetben lévő értelmi fogyatékos és halmozottan sérült emberek ügyének támogatása.

A volt államfőnek temetésén elmarad a protokoll, a kormány nevében sem szólal meg senki, külön meghívókat sem küldtek ki az állami vezetőknek. A szertartáson Koncz Zsuzsa a Ha én rózsa volnék című dalt énekli Bródy János kíséretével. Miután sok külföldi vendég jelezte előzetesen részvételi szándékát a volt államfő búcsúztatására, a védett személyekről az Országgyűlés Hivatalának együttműködésével a TEK és a rendőrség gondoskodik.

 

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.