Közélet
ökotárs (Array)

Vagy a Miniszterelnökség, vagy az Ökotárs nem tud értelmezni jogi szöveget

24.hu
24.hu

2015. 10. 09. 13:15

Lázár János minisztériuma szerint az Alkotmánybíróság nekik adott igazat, az Ökotárs szerint pedig nekik. Ez egy végtelen kardcsörtetés marad.
Korábban a témában:

Csütörtökön ujjongó közleményt adott ki a Miniszterelnökség arról, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) jogszerűen vizsgálta a Norvég Civil Alap pénzeinek elosztásáról döntő Ökotárs Alapítványt, ezt szerintük az Alkotmánybíróság (AB) határozata mondta ki.

Az Ökotárs azonban máshogy értelmezte az AB október 5-i döntését: szerintük az csak “a KEHI eljárása és döntése elleni jogorvoslat lehetőségét, illetve annak hiányát vizsgálta”. Szerintük az AB nem azt mondta ki, hogy jogszerű volt a vizsgálat, hanem hogy annak jogszabályi környezete alkotmányos.

Az AB úgy indokolta döntését, hogy a bíróságnak van lehetősége arra, hogy az Ökotárs elleni perben “ne csak az adóhatósági eljárást, hanem az azt megalapozó KEHI döntés jogszerűségét is vizsgálja”, az ügyet tehát visszautalta a közigazgatási bíróságnak.

Ezzel nyitva maradt az Ökotárs szerint a kérdés, jogosult-e a KEHI az ő vizsgálatukra. Közölték, minden jogorvoslati fórumot kihasználnak, hogy megvédjék az álláspontjukat,

azaz hogy a KEHI egy politikailag motivált, ámde jogszerűtlen eljárásban vizsgálta az NCTA működését, épp ezért megállapításai se nem érvényesek, se nem hitelesek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.