Közélet
Budapest, 2015. március 18.
Pintér Sándor belügyminiszter felszólal a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésen 2015. március 18-án.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

Szexleaks: Pintért kérdezik, miért kivétel a parázna politikus?

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2015. 10. 09. 08:29

Az Együtt képviselője a belügyminisztertől várja választ.

Szelényi Zsuzsanna szerint a rendőrség nem kivételezhet prostitúcióban érintett politikusokkal. Az Együtt képviselője írásbeli kérdést nyújtott be Pintér Sándorhoz, hogy kiderüljön van-e a rendőrségi gyakorlatban bármilyen szabály, utasítás, egyedi döntés, ami miatt egyes esetekben nem foglalkoznak prostitúció gyanújába keveredett politikusokkal.

Szelényi emlékeztetett rá, hogy parlamenti képviselők “rendszeresen pénzért vásároltak szexuális szolgáltatásokat”, ám a Direkt36 oknyomozó portál által megismert nyomozati iratok szerint a rendőrség – miközben a kuncsaftoknak nagyon alaposan utánanézett – a politikusokat békén hagyta.

Az ellenzéki képviselő szerint a botrányban érintett politikusokat meg kellett volna nevezni, mert ez közérdekű adat.

A nőket kiszolgáltató prostitúció az emberkereskedelem egy formája, ezért annak igénybe vétele különösképpen közéleti szereplők, így politikusok számára sem engedhető meg. Nem beszélve arról, hogy az ilyen ügybe keveredő politikus zsarolhatóvá válik, így nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet.

Szelényi szerint a törvény előtti egyenlőség elve alapján, a politikusokkal kivételező rendőrségi eljárás nemcsak elfogadhatatlan, hanem jogsértő is.

Korábban szerzőnket, Karafiáth Orsolyát is megihlette az ügy. Szerinte a politikusoknak és pártjuknak érdeke ugyan a botrány eltussolása, de előbb-utóbb lesz az a pénz, amiért valaki szivárogtat.

A Szelényi Zsuzsa által hivatkozott írások összefoglalói:

T. Ház helyett bordélyház 160 ezerért
Nemcsak a kurvázó politikus a tabu
18+, avagy Répapapától a parázna politikusig

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.