Közélet

T. Ház helyett bordélyház 160 ezerért

A prostituált érdekelte a rendőröket. Politikus kuncsaftja nem.

A rendőrség pár éve feltárt egy állítólagos luxusprostitúciós hálózatot. A Direkt36 megszerezte a nyomozás több ezer oldalas iratanyagát, amelyből többek között kiderül, hogy politikusok is rendeltek maguknak prostituáltakat. A háromrészes cikksorozat első darabja szerint a rendőrség a kuncsaftoknak általában alaposan utánanézett, a politikusokat azonban békén hagyta.

Pedig a nyomozás irataiból az is kiderült, hogy 2011. június 15-én – egy reggel 6 óráig tartó parlamenti ülésnapról – egy honatya legalább másfél órát azért hiányzott a hajnali munkából, mert egy Parlamenthez közeli hotelben 160 ezer forintért egy prostituálttal volt. A nyomozati anyagok szerint a lány egy 40-45 éves, átlagos kinézetű férfiről vallott. Egy másik alkalommal politikusok egy csoportja három prostitáltat rendelt egy pesti szállodába. Csak a véletlennek köszönhetik, hogy nem történt bűncselekmény, mivel az egyik lány fiatalkorú volt, ők pedig elkeverték a dátumokat.

Az állítólagos prostitúciós hálózat főszereplője Répás Lajos. A szépségverseny-szervezőt kerítéssel és kitartottsággal vádolják, de ő csak annyit ismert el, hogy barátainak és ismerőseinek dekoratív lányokat mutatott be. A rendőrök a kuncsaftokat beazonosíttatták a prostituáltakkal, de a nyomozati anyag szerint a politikusokkal nem foglalkoztak, noha egyszer még kiskorú lányt is kiközvetítettek nekik.

A tavaly augusztusban emelt vád szerint Répás 2007 és 2012 között szexuális munkára közvetített nőket, akik a keresetük 20-30 százalékát adták le neki. A vádirat 67 nőt és öt 18 éven aluli lányt említ. Répás a Direkt36-nak azt mondta, ő csak segített, a lányokat bemutatta befolyásos barátainak.

Hogy ezután mi történt, az magánügy, két ember önálló döntése.

Az ügy azért keltette fel főleg a bulvársajtó figyelmét, mivel több olyan modellt, celebet és pornószínészt is tanúként idéztek be, akik ismerhették a hálózat működését. A férfi ügyfelek közül egyedül Welsz Tamás – a 2014-ben elhunyt vállalkozó – neve került nyilvánosságra, pedig a nyomozati iratokban országosan ismert színész, a 100 leggazdagabb magyar közé felkerült üzletember, válogatott focista, több csatornát megjárt tévés és egy több tízmilliós lemezeladási mutatóval rendelkező külföldi énekes neve is előkerül.  Májusban a politika és a prostitúció kapcsolata azért került elő, mert a bulvársajtó kiderítette, hogy a 19 évesen megölt örömlányhoz is feljárt egy politikus.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik