Belföld

18+, avagy Répapapától a parázna politikusig

A rendőrség pár éve feltárt egy állítólagos luxusprostitúciós hálózatot.

A Direkt36 megszerezte a nyomozás több ezer oldalas iratanyagát. Cikksorozata harmadik részében most részletesen ír a prostitúció világáról. A titkos lehallgatások, tanúvallomások és egyéb rendőrségi iratokból kiderül, 60-80 ezer forintos óradíjért celeb, pornószínész, modell és szépségverseny résztvevő is bérelhető beszélgetésre, vacsorára, közös bulizásra, egy-két órás, akár egész éjszakás együttlétre.

A tanúvallomások, lehallgatott telefonok alapján derült fény egy olyan születésnapi budaörsi szexpartira is, ahová Répás vitt lányokat. Ott az ünnepelt – egy Dénes nevű kopasz férfi – közölte: az éjszakáért minden lány 100 ezer forintot kap, de az anális szexért 50 ezres prémium jár. Az iratok szerint a megrendelt lányok egyike még 18 éves sem volt akkor, az orgia volt élete első szexmunkája, amiért több mint százezer forintot kapott.

Egy óra egy mosógépért

A lány munkanélküli anyjával és idős nagyanyjával élt, azt mondta a rendőröknek, a család pénzügyi gondjai miatt vállalta a munkát. A lány tanúvallomása szerint Répás rögtön le akart vele feküdni, amikor először találkoztak, „hogy kipróbálja”, de ő tiltakozott. A férfi külön is figyelmeztette, hogy titkolja el a korát, ha bárki kérdezné, mondja azt, hogy 19-20 éves.

A kiskorú lányhoz hasonlóan ezek a munkák sok nőnek jelentettek anyagi megoldást. Volt olyan, aki azért vállalta az egy órás szexet, mert előtte 60 ezer forintért vett új mosógépet. A tanúkihallgatások szerint prostituált lett több szakképzésen, OKJ-s képzésen részt vevő diák, és egy egyetemista is, aki levelező szakon végzett szabad-bölcsészetet.

Répa, Répuci, Papa, Répapapa, Lajosom

Mások bevallották, hogy mindig az „aktuális pasijuk” tartja el őket. Egyikük szerint többen azért kérnek Répástól munkát, hogy később a kuncsaftból gazdag barát – ahogy ők hívták –, szponzor legyen. Egy 65 éves kuncsaft olyan lányt kért, aki nagyon jó orális szexben, és havi 500 ezerért az élettársa lenne. A megkeresett lány megígérte, hogy „bevet mindent, hogy megkedveltesse magát”.

Az ügyészségnek Répás leírta, hogy a szépségversenyek szervezését bonyolító cégén keresztül az összes magyarországi modellel kapcsolatban áll, és nagyon sok celeb is kötődik valamilyen formában az ügynökséghez. A férfinak a Facebookon több ezer ismerőse van, köztük számos fiatal, csinos lány. A nyomozás közben megszerzett sms-ek, Facebook-üzenetek tanúsága szerint rengeteg lány tartotta a kapcsolatot Répással. „Néhányan Répának, Répucinak, Papának, Répapapának, vagy Lajosomnak szólították.”

Más ez a kerítés

Répás ellen tavaly augusztusban emeltek vádat kerítés és kitartottság miatt. Pere még évekig elhúzódhat, a bíróság 107 tanút tervez meghallgatni, de az eddigi tárgyalásokon csak a beidézettek töredéke jelent meg. Répás nagyon aktív szereplője a tárgyalásoknak: ismerősei szerint fél évig tartó előzetes letartóztatását arra használta fel, hogy átolvassa az őt érintő jogszabályokat.

Többek között azzal védekezik, hogy ő senkit sem kényszerített semmire, a nők szabad akaratukból keresték fel őt, és kérték, hogy adjon nekik munkát. Répás azt állítja, ezt a hostess- és modellközvetítő ügynökségén keresztül tette meg, az ügynöki tevékenységéből befolyt jövedelmét pedig nem saját gazdagodására használta föl, hanem visszaforgatta a cégbe, ebből szervezte a szépségversenyeket.

Egyoldalú szimpátia

A nyomozati anyagok tartalmazzák kézzel írott jegyzeteit is, amelyben táblázatos formában összeveti, szerinte mi a különbség a „kerítés” és a „közvetítés” között, ami a szépség- és szórakoztatóipar sajátja. A kéziratban Répás azt is részletezi, pontosan milyen munkákra közvetített nőket. Répás szerint ő csak hostess-munkával bízta meg a nőket, „az hogy szexuális tevékenységet létesítettek, a felek privát elhatározása és személyes szimpátiájától függött”.

Egyik rendszeres ügyfele tanúvallomásában szintén ezt erősítette meg, de a budaörsi buli szervezője másként emlékezett.

A lányoknak a feladata a vendégek szórakoztatása volt, és szimpátia esetén szex. A szimpátia nem a lányokon múlott, hanem a részt vevő férfiak döntötték el, hogy le akarnak-e feküdni valamelyik lánnyal.

Több prostituált is arról tanúskodott, hogy mindenkinek egyértelmű volt, mit akarnak a kuncsaftok. A megrendelő által ajánlott árból is tudtak erre következtetni.

Répás eltérő tarifái

A normál modell 200 euróba kerül óránként, de a jobbak, akik már szerepeltek a Playboyban, a CKM-ben, a Covergirlben, óránként 200-300 euróba kerülnek.

Ezt egy potenciális ügyfélnek mondta egy 2011 májusában lehallgatott beszélgetésben. A tarifából 20-25 százalékot kapott Répás közvetítői díjként. Répás erről azt mondta, a fáradságát fizetik meg, hiszen „több ezer lányból kell kiválasztani azt a típust, vagy a konkrét személyt”, akit a megrendelő szeretne. A nyomozók szerint a kiválasztást Répás gyakran személyes teszteléssel végezte. Erről többen is vallottak. Egy lány azt mondta, összesen 3-4 alkalommal kellett lefeküdnie Répással.

Ezt mindig zsarolással érte el, hogy ha nem lesz köztünk újra szex, akkor nem lesz munka.

A lány még nem volt 18 éves, amikor először közösült vele Répás, aki a nyomozati iratok szerint elengedte a közvetítői díjat annak, aki lefeküdt vele. Répás ezt tagadta, de nemcsak a nők tanúvallomásai, hanem a titkos lehallgatások jegyzőkönyvei is arról tanúskodnak, hogy gyakran saját tapasztalata alapján ajánlott lányokat.

Ma este 8 ó munka. 150000/2 ok?

 

A potenciális ügyfelek katalógusokból, a modell ügynökség kiadványaiból, a lányok által kitöltött modell adatlapokból is választhattak, de Répás a megrendelők által megadott e-mail címre képeket is küldött. Répás az info@sexy.hu címről küldött levelet az ügyfeleknek, a kiválasztott lányokat pedig telefonon, vagy rövid sms-ben értesítette.

Ma este 8 ó munka. 150000/2 ok?

Ez például azt jelentette, hogy az adott lány kellene valakinek egy kétórás, 150 ezer forintot fizető munkára.
A Répás telefonjában tárolt válasz sms-ek szerint a lányok hálásak voltak, ritkán mondtak nemet ajánlataira.

Nem kell parázniuk a parázna politikusoknak

A nyomozati anyagokból megismerhető több száz éjszaka mindig hasonlóan zárult: a lányok Répás Szent István körúti irodájában leadták a közvetítői díjat, amiről a tárgyalásokon Répás többször is elmondta, hogy az általa szervezett munkákból származó jövedelmet teljes egészében a szépségversenyek megszervezésére fordítja.

Répás jelenleg a 2015-ös, 25. jubileumi Miss Hungary versenyt szervezi. Amikor személyesen találkozott a Direkt36 újságírójával, adott a szépségverseny-résztvevők fotóit tartalmazó, legfrissebb katalógusából, mondván, neki ez a névjegykártyája.  A cikksorozat előző részében az derült, hogy a szépségverseny-szervező ellen már eljárás folyt, amikor még mindig kapott információkat a rendőrségről, a nyomozati anyagban ugyanakkor nincs arra utaló jel, hogy próbálták volna kideríteni, ki volt a kiszivárogtató. A rendőrség azonban nemcsak erre, hanem arra sem volt kíváncsi, hogy kik voltak azok a politikusok, akiknek a prostituáltakat közvetítette.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik