Közélet

Megúszhatja a kamaraerdei gyilkos

Ha bebizonyosodik, hogy a pszichiátriai kezelése miatt ölt, nem lesz büntethető.

Érdemi vallomást tett, együttműködő a rendőrséggel I. Tamás, akit jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) őriznek, írja a Bors. Ő volt az az ápoló, aki a Kamaraerdei Idősek Otthonában megölt egy ott kezelt asszonyt. 

“A környezete, a kollégái még a cselekmény napján sem érzékeltek semmi különöset, átlagostól eltérőt védencem viselkedésében” – mondta a férfi ügyvédje. 

“A vele kapcsolatos személyes benyomásaimról annyit elmondhatok, hogy egy intelligens, megfelelő gondolkodású, semmilyen devianciát nem mutató személy. Nincsenek olyan külső jegyek, amelyek alapján ő az átlagostól eltérő embernek mutatkozna. Ugyanakkor meg tudom erősíteni, hogy korábban pszichiátriai kezelés alatt állt, s a cselekmény összefüggésben állhat a betegséggel. Ennek megállapítása szakértői feladat, nyilvánvaló, hogy ezért került rögtön az IMEI-be előzetes letartóztatása után” – tette hozzá. 

A Bors szerint a férfi mindenre emlékszik, amit tett. Ha bebizonyosodik viszont, hogy a férfi a pszichiátriai kezelése miatt követte el a bűncselekményt, megkérdőjeleződik a büntethetősége, írja a lap. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik