Közélet

Megrémült magától az idősotthonban gyilkoló ápoló

idősotthon ápoló gyilkos (Array)
idősotthon ápoló gyilkos (Array)

Késztetést érzett arra, hogy másokat is megöljön, végül maga fordult pszichiáterhez. Az orvos értesítette a rendőrséget.

Első gyilkossága után pszichiáterhez fordult az az ápoló, aki megfojtott egy magatehetetlen idős asszonyt a Kamaraerdei Idősek Otthonában – írja a Blikk. A lap úgy tudja: a 33 éves férfi akár el is titkolhatta volna a gyilkosságot, mert senkinek nem tűnt fel, hogy a nőt megölték, mindenki azt hitte, természetes halállal halt meg. Ráadásul I. Tamást az egyik legjobb és legkedvesebb ápolónak ismerték, így senki nem is gyanakodott volna rá.

A gyilkosság után a férfit egyre betegesebb gondolatok gyötörték, végül ő maga fordult pszichiáterhez, akinek bevallotta a gyilkosságot és arról is beszélt, hogy az otthon több lakójával is végezni akar. Az orvos értesítette a rendőrséget.

Úgy tudni, a férfi többször állt már gyógyszeres kezelés alatt, depresszióban szenved. Ugyanakkor a férfit munkára alkalmasnak minősítették az egészségügyi alkalmassági vizsgálaton és érvényes erkölcsi bizonyítványa is volt, de a fenntartó Fővárosi Önkormányzatnál hozzátették: a munkavállalók pszichiátriai alkalmasságát nem vizsgálják, mert nincs ezt előíró jogszabály.

A Magyar Nemzet úgy tudja: az idősotthon lakói elől elhallgatták a gyilkosságot. A lapnak egy ott élő forrása azt mondta, annyi tűnt fel, hogy napokig álltak rendőrautók az idősotthon területén, de nem mondtak nekik semmit. Az elkövető legalább másfél éve dolgozott a XI. kerületi otthonban, sőt ott is lakott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik