Közélet

10-12 embert akart megölni az ápoló egy budai idősek otthonában

Egy asszonyt megfojtott, majd egy másik idős emberrel is végezni akart a kamaraerdei idősek otthona ápolója. A 33 éves férfi vallomásában azt mondta: még 10-12 embert akart megölni - tudta meg a Bors.

Múlt hét kedden, minden előzmény nélkül esett egy női betegnek a 33 éves ápoló – számol be a Bors. A férfi megfojtotta a védekezésre képtelen asszonyt, majd egy másik gondozottal is végezni akart. Kollégái a sikoltozásra lettek figyelmesek, így fékezték meg, a rendőrség azóta teljes hírzárlat mellett nyomoz. A Bors úgy tudja, hogy az ápoló vallomásában még a nyomozókat is meglepte: 10-12 emberrel akart végezni.

Dr. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a napilap érdeklődésére elmondta: indítványukra a férfit előzetes letartóztatásba helyezték emberölés minősített bűntettének gyanúja miatt. A bíróság a kényszerintézkedést – ügyészi indítványra – az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelte végrehajtani. A TV2 Tények úgy tudja, hogy az ápoló korábban pszichiátriai kezelt volt, és Istennek képzelte magát.

A kamaraerdei idősek otthona a Fővárosi Önkormányzat kezelésében áll, jelenleg 646 idős embernek adnak helyet. Az intézmény vezetője – a fenntartóval és a rendőrséggel egyeztetve – nem közölt részleteket a tragédiával kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik