Közélet

Tanárnak tanul Szabó Dézi gyilkosa

iskola(960x640).jpg (Array)
iskola(960x640).jpg (Array)

2008-ban barátjával együtt 58 késszúrással végzett a modellnek készülő Dézivel, most felvették a tanárképző főiskolára – írja a Blikk.

„Mindenkinek jár az esély, hogy tiszta lappal kezdjen új életet, miután letöltötte büntetését. Igaz, Adrienn esetében ez nem lesz könnyű, hiszen büntetett előéletű marad” – mondta az elítélt ügyvédje, Kamarás Péter a Blikknek.

A 12 év szabadságvesztésre ítélt T. Adrienn-nek még érettségije sem volt, amikor társával megölte Dézit, a börtönben tette le a vizsgákat. Bár az Eszterházy Károly Főiskolára felvették, a tanári állások betöltéséhez erkölcsi bizonyítványra van szükség, így elképzelhető, hogy más szakterületen kell majd próbálkoznia.

A 24 éves nő 2008. augusztus 11-én B. Lászlóval drog hatása alatt elcsalta barátnőjüket, Szabó Dézit, és a XXIII. kerület kihalt, erdős részén 58 szúrással és vágással meggyilkolták.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságánál elmondták, hogy évente 40-50 fogvatartott kezd felsőfokú tanulmányokba. A tanuláshoz való jog őket is megilleti, a tanulmányok pedig minden esetben a bv-intézeteken belül folynak, még a vizsgáztatás is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik