Nagyvilág

Megtalálhatták a megölt lány elrablóit

emberrablás (Array)
emberrablás (Array)

Váltságdíjért cserébe rabolták el a német vállalkozó lányát Meissenben, de pénteken meg is ölték, amikor világossá vált, nem tudnak úgy pénzt kapni a szülőktől, ahogy tudnak. A DNS-ük lebuktatta őket.

Két embert őrizetbe vettek a német hatóságok az országot foglalkoztató emberrablás miatt – írja a Telegraph. A múlt héten rabolták el egy üzletember 17 éves lányát, akiért 350 millió forintos váltságdíjat követeltek.

Az elrabolt Anneli-Marie R. holttestét hétfőn találták meg Meissen közelében. A lány még múlt csütörtökön indult el a Drezda közeli, porcelánjáról ismert városkában lévő otthonából biciklivel, a kutyájával, ezután veszett nyoma. A rendőrség hétfői hírzárlatot rendelt el az ügyben, így nem lehetett semmit tudni az eltűnés körülményeiről.

Még aznap este a lány mobilján keresztül felhívták az apját és követelték az 1,2 millió eurót. A háttérben sikolyokat lehetett hallani, a rendőrség szerint tán az utolsókat. Közben az apa megtalálta a biciklit és a kutyát is. Aztán másodszor is hívták az emberrablók, azt mondták, Csehországban vannak a lánnyal. A szülők beleegyeztek, hogy fizetnek. Az emberrablók netes átutalást akartak, ami nem volt lehetséges.

Közben 1200 rendőr kereste a lányt, és a biciklin megtalálták egy ismert bűnöző DNS-ét. Bambergben találták meg és hétfőn őrizetbe vették egy segédjével együtt. Ő tett részleges beismerő vallomást és elvezette a rendőröket a holttesthez. A lányt állítólag pénteken ölték meg. A német Bild szerint a gyanúsítottak a 39 éves munkanélküli séf, Markus B. és a 61 éves fémkereskedő, Norbert K.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik