Közélet

Végiglopta az országot a tolvaj páros – videóval

lopott motor (Array)
lopott motor (Array)

Huszonegy bűncselekmény írható a számlájukra - eddig legalábbis ennyiről tudnak a rendőrök.

Több megyét érintő betöréssorozatot derítettek fel az egyenruhások. A részletekről szerdán, sajtótájékoztatón számolt be a rendőrség.

Eszerint a dabasi rendőrök fogtak el egy 25 éves fiatalt és egy 37 éves férfit, akiknek a számlájára a gyanú szerint összesen 21 vagyon elleni bűncselekmény írható. Elfogásuk előtt két nappal – július 19-én – egy bugyi ház udvarára mentek be, ahonnan két kerékpárt vittek el. Még ezen az éjszakán jártak egy másik portán is, és ellopták az egyik lakó motorját és bukósisakját. Pár órával később visszatértek, egy rotációs kapára fájt a foguk. Ekkor azonban rajtakapták őket, így jobb híján elmenekültek. Július 21-én kapták el őket és házkutatást tartottak náluk. Több lopott holmi is előkerült.

A nyomozók szerint a páros a Bugyin történt eseteket leszámítva hétszer „portyázott” Jászberényben illetve tizenegyszer Dabason, de vélhetően Békés, Komárom-Esztergom és Pest megye más településein is követtek el hasonló bűncselekményeket. A módszer mindig ugyanaz volt: egyikük figyelt, míg társa átmászott a kerítésen és szemezgetett az udvaron, teraszon, esetleg a melléképületben tárolt holmik közül.

Az ügy kapcsán gyanúsítottként hallgattak ki egy 47 éves ceglédi férfit is, őt orgazdaság miatt, miután megvette a lopott tárgyak egy részét.

Olvasói sztorik