Közélet

Polt szerint nem létezik a titokzatos Tarsoly-lista

A DK szerint van egy lista, amiről nyomon követhető, a quaestoros Tarsoly Csaba kit mennyivel kent meg. Az ügyvéd nem tud a listáról, a legfőbb ügyész szerint sem került elő eddig ilyen dokumentum.

Írtunk már korábban a Tarsoly-listáról, a DK szerint Polt Péter legfőbb ügyész vélhetően ismeri azt az állítólagos listát, amit a Quaestort vezető Tarsoly Csaba vezetett azokról, akik pénzhez juthattak a cégcsoportjától. A Vasárnapi Hírek arról írt, hogy rendőrségi és kormányközeli forrásaik szerint a Tarsoly által vezetett listából nyomon követhető, kinek, mikor és mennyi kenőpénz jutott az elmúlt években. Később a korábbi bróker ügyvédje kijelentette, szerinte az említett dokumentum nem is létezik, arról korábbi kihallgatásain sem Tarsoly, sem a rendőrség nem tett említést.

Az MSZP-s Tóth Bertalan írásbeli kérdést tett fel Poltnak, a lista után érdeklődött. A legfőbb ügyész a válaszában elmondta, a házkutatások során lefoglalt okirati bizonyítékok elemzése folyamatban van, az eddig elvégzett értékelések vesztegetési pénzek juttatását tartalmazó listát nem derítettek fel. Polt szerint a nyomozás elrendelése után, márciusban háromszor is tartottak házkutatást és iratlefoglalást a Quaestor-csoportba tartozó cégek székhelyén, illetve a gyanúsított lakhelyén, írja az Origo.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik