Belföld

DK: Polt ismerheti a Tarsoly-listát

Quaestor (Array)
Quaestor (Array)

Varju László szerint létezik egy lista, amiről nyomon kövehető, a quaestoros Tarsoly Csaba kit mennyivel kent meg.

A DK szerint Polt Péter legfőbb ügyész vélhetően ismeri azt az állítólagos listát, amit a Quaestort vezető Tarsoly Csaba vezetett azokról, akik pénzhez juthattak a cégcsoportjától. A Vasárnapi Hírek arról írt, hogy rendőrségi és kormány közeli forrásaik szerint a Tarsoly által vezetett listából nyomon követhető, kinek, mikor és mennyi kenőpénz jutott az elmúlt években.

Varju László, a DK alelnöke hétfőn közölte, pártja szerint kiemelt jelentősége van, hogy kik szerepelnek a Tarsoly-listán, ezért követelik annak nyilvánosságra hozatalát. Tudni akarják, rajta van-e például Orbán Viktor kormányfő, Szijjártó Péter és Fazekas Sándor miniszterek, Matolcsy György jegybankelnök, valamint a legfőbb ügyész.

“Ki az, aki Tarsoly Csaba titkairól mindent tud, ha nem a titkára, aki egyébként Polt Péter családjához tartozik?” – tette fel a kérdést az ellenzéki képviselő, aki szerint a legfőbb ügyész vélhetően ismeri a listát. Szerinte “itt az ideje az igazságnak”, ezért felszólította Poltot és Orbánt: “valljon színt, mondja el (…), kik szerepelnek ezen a listán”.

A déli határ szigorításáról szóló fideszes tervekre Varju kérdésre azt felelte, nem határzárra, nem plakátokra van szükség, hanem emberként kell viselkedni a menekültekkel szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik