Közélet

Ikergázolás Érden: nem kért bocsánatot az autós

érdi-ikerbaleset (Array)
érdi-ikerbaleset (Array)

A szülők azóta sem mertek babát vállalni, képtelenek rá azok után, ami történt - mondta ügyvédjük.

Három év alatt nem kért bocsánatot az érdi gázoló, csupán egyszer nyilvánított részvétet a szülőknek – írja a Bors. Az ikerbabák szülei némán, könnyezve ülték végig a tárgyalást, az ítélet hallatán a 66 éves autós családja azonban összetört, amikor kiderült, hozzátartozójukra három év hat hónap fogházbüntetést szabtak ki. 

Ahogy arról beszámoltunk, az ügyben kedden döntött másodfokon a Budapest Környéki Törvényszék. Noha a vádlott és ügyvédje az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését kérte, a másodfokú pert tárgyaló, Stubeczky Sarolta vezette büntetőtanács a súlyosbítás mellett döntött, miközben megerősítette a Budaörsi Járásbíróság által megállapított tényt: a történtekben nem szerepelt sértetti közrehatás. Ez azt jelenti, hogy az ikrek édesanyja a KRESZ szabályainak megfelelően tolta az út szélén a babakocsit.

A jogerős ítélet szerint az asszony azért nem látta az úton szabályosan, babakocsival közlekedőket, mert épp a napszemüvegéért nyúlt és lefelé nézett. A védelem végig tagadta ezt, azt állítva, hogy a szülők kitolták az autó elé a babakocsit. 

A nő korábban a Blikknek azt mondta, hogy nem tudja feldolgozni, ami történt, felkel éjszakánként, mert eszébe jutnak a gyerekek. “Annyira fáj… Ha jól tudom, öt évig vártak rá” – fűzte hozzá, ám ettől függetlenül nem ismerte el felelősségét. Azt állította, – amellett, hogy a kocsikat kitolták elé – hogy elvakította a nap.

“Azóta sem került náluk szóba, hogy újra babát vállaljanak. Képtelenek rá azok után, ami történt, pedig lehetne még gyermekük. Talán jót is tenne nekik a gyász feldolgozásában, de ezt a kérdést természetesen ők döntik el” – mondta el a pár jogi képviselője a Borsnak.

Mint ismert, a baleset még 2012 nyarán történt, a kicsiket egy autó sodorte el Érden, a Szövő utcában. Az egyik baba a helyszínen meghalt, testvére másfél nappal később, a kórházban vesztette életét. 

A kiszabott büntetést a döntés szerint teljes egészében le kell töltenie a gázolónak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik