Közélet

Továbbra sem tudni, ki a felelős az ikerlányok haláláért

Megpróbálták rekonstruálni Érden a nyáron bekövetkezett tragédia körülményeit. Maradt a kibékíthetetlen ellentét az autós és a szülők vallomása között.

A rendőrség azért rendelte el a bizonyítási eljárást, mert teljesen másképp emlékeznek a történtekre a szülők, illetve másként mondja el a végzetes eseménysort az autó vezetője, így pedig nem halad az eljárás.

Az apa és az anya a Blikk információi szerint azt állította: amikor észrevették, hogy az autó nem fogja őket kikerülni, az anya megpróbálta elrántani a babakocsit. Mivel az úttest és a füves terület között pár centis szintkülönbség volt, ezért a szülő hátralépett, és egy gyors mozdulattal maga felé húzta a babakocsit, de már nem tudta megmenteni az ikreket.

A gázolással gyanúsított H.-né (63) ugyanakkor kitart amellett, hogy a szülők kitolták elé a gyerekeket, ő pedig már nem tudta elkerülni az ütközést. De nem ez volt az egyetlen ellentét a két vallomás között. A szülők szerint a Nissan Micra közvetlen a padka mellett ment, a jobb oldalon. A gyanúsított ezzel szemben azt állítja, hogy ő balra húzódva, a felezővonal mellett haladt.

Az adatokat szakértő elemzi, ezek után talán kiderül, melyik vallomás a valós.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik