Közélet

Ikergázolás Érden – rács mögé küldik az autóst

érdi-ikerbaleset (Array)
érdi-ikerbaleset (Array)

Ezzel súlyosbították az elsőfokú ítéletet. Akkor az asszony felfüggesztettet kapott.

Meghozta ítéletét a Budapest Környéki Törvényszék másodfokon az érdi ikergázolás ügyében. Az asszony három év hat hónap letöltendő fogázbüntetést kapott.

Noha a vádlott és ügyvédje az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését kérte, a másodfokú pert tárgyaló, Stubeczky Sarolta vezette büntetőtanács a súlyosbítás mellett döntött, miközben megerősítette a Budaörsi Járásbíróság által megállapított tényt: a történtekben nem szerepelt sértetti közrehatás. Ez azt jelenti, hogy az ikrek édesanyja a KRESZ szabályainak megfelelően tolta az út szélén a babakocsit.

A törvényszék szóvivője az MTI-nek azt mondta, a kiszabott időtartamot a döntés szerint teljes egészében le kell töltenie a gázolónak.

Az ügyész már a beszédében is letöltendő börtönbüntetést kért. Azzal indokolta az indítványt, hogy a gázoló nem ismerte el, hogy hibázott volna a balesetkor. Az ügyvéd viszont azzal érvelt, hogy a védence nagyon bánja azt, ami történt, a tragédiáért pedig nem egyedül ő a felelős, a szülők is hibáztak, mert a járdán is elfért a volna a babakocsi, mégis az úttesten tolták, a gyerekek pedig nem voltak bekötve. A balesetben elhunyt kislányok szülei nem sírtak az ítélethirdetéskor, de látszott rajtuk, mennyire megviselték őket a történtek. Teljesen összetörtek viszont a vádlott rokonai – jelentette az origo.hu tudósítója.

Ahogy arról beszámoltunk, a kicsiket egy autó sodorte el Érden, a Szövő utcában 2012 nyarán. Az egyik baba a helyszínen meghalt, testvére másfél nappal később, a kórházban vesztette életét.

Első fokon az asszonyt két és fél év fogházzal sújtották.


Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik