Közélet

Métereken vonszolta magával a kapaszkodó autótulajdonost a rabló

betort-szelvedo(960x640).jpg (betört szélvédő, törött üveg, )
betort-szelvedo(960x640).jpg (betört szélvédő, törött üveg, )

A kocsit a fiatal eladta, ám új "tulajdonosa" balesetet okozott vele.

Egyebek mellett rablás miatt emelt vádat az ügyészség egy kamasz ellen, aki megszerzett egy kocsit, tulajdonosát pedig métereken át vonszolta magával. Egy férfi is bíróság elé áll, ő volt az, aki megvette az autót.

A fiatal tavaly júliusban Siófokon szórakozott, ahol összeismerkedett a kocsi tulajdonosával és meghívta őt a szálláshelyére, mondván, pálinkázzanak.  Miután odaértek, a tinédzser – kihasználva az autós figyelmetlenségét – magához vette a Toyota kulcsait és el akart tűnni a járművel. Ezt a tulajdonos kiszúrta, és belekapaszkodott a jobb hátsó ajtóba. A rabló ekkor gyorsítani kezdett, és több méteren vonszolta magával őt. Végül az útra zuhant, és a Somogy Megyei Főügyészség közlése szerint könnyebben megsérült.

A fiatal néhány nappal a történtek után eladta zsákmányát a másodrendű vádlottnak, aki Siófok belvárosában balesetet okozott a járművel. A kamasz előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást. Az ügyészség azt indítványozta, hogy javítóintézeti nevelést szabjanak ki rá, társa ellen pedig felfüggesztettet kértek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik