Közélet

Rabként, bezárva tartotta kislányát egy kislétai pár

Legalább egy éven át tartotta éjszaka, majd délutánonként is bezárva 11 éves lányát egy kislétai pár. Szobájának berendezése egy matrac és egy bili volt – írja a Zsaru Magazin.

A családvédelmi szolgálatot egy helybeli értesítette április 13-án: a bezárt kislány az apró ablakon át vizet kért. A rendőrség a családvédelmi szolgálattól kapott bejelentést – tájékoztatotta a Zsaru Magazint Veress Ferenc alezredes, a megyei főkapitányság vizsgálati osztályának helyettes vezetője. A Nyírbátori Rendőrkapitányság forró nyomos egysége alkalmi munkahelyén találta meg a 37 éves apát, aki beismerte: valóban rendszeresen bezárják a gyermeket, mivel ha egyedül marad, kárt tesz magában vagy a ház berendezésében.

A kislányt kórházba szállították, korához képest alultáplált, mindössze 21 kiló. A gyerek bevallása szerint három éve rendszeresen bezárják a spájzból kialakított, két négyzetméteres helyiségbe, ahol sem világítás, sem fűtés nincsen. Kezdetben csak rövidebb időre parancsolták a „cellába”, később már délutánonként is ott kellett lennie. A szoba berendezése egy matracból és egy biliből állt.

Szendvicset lopott

Amikor a szülőket gyanúsítottként kihallgatták, a 42 éves anya, B. Ildikó beismerte, hogy – állítása szerint tavaly március óta, amikor a gyereket kivették az iskolából magántanulónak – bezárva tartották a kislányt. Állítása szerint a kislány kezelhetetlen, lopott az iskolából, „visszapofázott” a tanárainak. A lap szerint a család szerény anyagi körülmények között él, a kislány pedig valóban lopott az iskolában, egy alkalommal elvette egy osztálytársa szendvicsét.

B. Ildikó azt is felrótta gyermekének, hogy bepisil, azonban a spájzból kialakított cellában nem volt folyóvíz, a kislány a megtelt bili tartalmát a szűk ablakon öntötte ki.

A megyei rendőr-főkapitányság 18 év alatti személy sérelmére, annak sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettével gyanúsítja a szülőket, akik szabadlábon védekeznek. Másik négy gyereküket, egy 17 és egy hatéves fiút, valamint egy 15 és egy 12 éves lányt lakásotthonban helyezték el. A bezárt, alultáplált kislányt a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban ápolják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik