Közélet

Maffiózokat hallucinált, kést szorított felesége torkához Budapest belvárosában

drogos őrjöngő (drogos őrjöngő)
drogos őrjöngő (drogos őrjöngő)

A férfi zsebében egy fecskendőt találtak, azt még vizsgálják, milyen szert használt.

A Margitszigeten, egy sátorban élő házaspár vásárolni tért be a Bajcsy-Zsilinszky út és a Podmaniczky utca sarkánál lévő üzletbe március 21-én reggel. Kávét vettek az automatából, amikor a férfi minden előzmény nélkül bekattant, felkapott egy kést a csemegepultról, és 42 éves felesége torkához szorította. Azt kiabálta, üldözi a drogmaffia, azt követelte a bolt alkalmazottaitól, hívják a rendőrséget – írja a Zsaru magazin.

Pár perc alatt a helyszínre értek a terézvárosi járőrök, majd a BRFK bűnügyi bevetési osztályának emberei is, akik először megkérték a férfit, hogy jöjjön ki, illetve próbálták nyugtatni. De ő egyre csak azt követelte, vigyék be a feleségével együtt egy kapitányságra, ahol vallomást tehet. Végül hajlandó volt velük menni. Amikor a járőrautóhoz kísérték és beszálláskor a kilincsért nyúlt, kicsavarták kezéből a kést, földre vitték és megbilincselték. A zsebében egy fecskendő lapult. A zavart férfit előállították. 

Azt egyelőre vizsgálják, pontosan milyen szert vehetett be. Felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt indult ellene eljárás és a bíróság már elrendelte előzetes letartóztatását.

Fotó: Sebestyén Jenő

Ajánlott videó

Olvasói sztorik