Közélet

„A stróman”

bilincs, öltöny, politikus (bilincs, öltöny, politikus)
bilincs, öltöny, politikus (bilincs, öltöny, politikus)

Ezzel a címmel tette közzé közleményét az ügyészség egy krimibe illő történetről.

A vádlott 2011-ben – budapesti székhellyel – pénzügyi tevékenységre alapított cége ügyvezetését egy ismerősére bízta, havi 120 ezer forint tiszteletdíjért. A megbízott a céget csak formálisan képviselte, az okmányokat aláírta, de a cég ügyeit az alapító intézte, a döntéseket ő hozta. Amikor a sértett rájött, hogy a cég vállalhatatlan tranzakciókban vesz részt, közölte,   lemond  a cégvezetésről. Ugyanakkor a vállalkozás számlájáról felvett 100 ezer eurót.

A pénzből megvett és felújított egy nagykanizsai ingatlant. Álnéven élt, a céget működtető emberek elől ott rejtőzködött. A vádlott mindent megtett a felkutatásáért, majd amikor tudomást szerzett hollétéről, két férfival felkereste. Nagyon megverték, és egy rejtekhelyen meg is találtak 50 ezer eurót, valamint egymillió forintot. Ezt követően a sértettet testvére dunakeszi lakására vitték, közölték vele, hogy a lakást nem hagyhatja el, különben „komoly gondok lesznek”.

Másnap egy ügyvédi irodában először a nagykanizsai ingatlan értékesítéséről írattak alá vele egy szerződést, majd egy másik ügyvéd közreműködésével, egy szerb állampolgárságú személynek értékesíttették vele a céget. A történtek után a vádlott a többi visszaszerzéséért továbbra is zaklatta, fenyegette. A Nagykanizsai Járási Ügyészség önbíráskodás és személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik