Közélet

Élete végéig a börtönbe küldhetik a magyarbánhegyesi családirtót

Tényleges életfogytiglanit kért az ügyészség a vésztői férfi ellen, aki tavaly tavasszal Magyarbánhegyesen többször meglőtt négy embert: négyéves kislánya anyját és nagyanyját, valamint a két nő élettársát, és két embert meg is ölt közülük.

A Békés Megyei Főügyészség előre kitervelten, aljas célból, több ember sérelmére elkövetett emberölés és kétrendbeli, lőfegyver engedély nélküli megszerzésével elkövetett visszaélés miatt emelt vádat a 48 éves vésztői férfi ellen, és tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

A vádlott korábban közbizalom és vagyon elleni bűncselekmények miatt többször volt büntetve, a magyarbánhegyesi családirtásként elhíresült tettét is felfüggesztett börtönbüntetésének próbaideje alatt követte el.

 
Fotó: MTI 

A főügyészség bűnpártolás vétsége miatt vádat emelt a férfi korábbi élettársa, egy 44 éves, büntetlen előéletű vésztői nő ellen is – tájékoztatta az ügyészség kedden az MTI-t.

A vád szerint a férfi tavaly május 15-én előre kitervelten, négyéves gyermeke jelenlétében többször meglőtte kislánya édesanyját, nagyanyját és mindkettő élettársát. A gyerek nagymamája és anyjának élettársa a helyszínen meghalt, a másik két áldozat életveszélyes sérüléseket szenvedett, és maradandó fogyatékosság alakult ki náluk.

T. Lajos ezután a kislányt Békéscsabára, a másodrendű vádlotthoz vitte, és az engedély nélkül tartott lőfegyvert is átadta neki. A nő a gyermeket Vésztőre vitte, a fegyvert pedig Békésnél, a hídról a Kettős-Körösbe dobta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik