Közélet

Élete végéig rács mögött a füzesabonyi gyilkos apa

A bedrogozott férfit téveszméi voltak, rettegett, hogy el akarják venni tőle gyermekét.. Végül a nyílt utcán szúrta hasba a hatéves kisfiút.

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték azt a férfit, aki 2013 decemberében halálra késelte hatéves kisfiát Füzesabonyban, az utcán. Ezzel a Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az első fokon született döntést. Az apa azonban feltételesen szabadulhat, legkorábban 35 év múlva.

A brutális bűncselekmény 2013. december 6-án történt Füzesabonyban, a vasútállomás előtt. A vádirat szerint az áldozat szülei nyolc éve éltek élettársi kapcsolatban. Az anya az utóbbi időben Svájcban dolgozott prostituáltként, eközben családja egy egri albérletben élt. A nő a fizetését hazautalta, kisfia apját lényegében ő tartotta el. A férfi rendszeresen fogyasztott kábító hatású szereket, a gyilkosság napján úgynevezett „kristályt” adott be magának vénásan. A szertől téveszméi lettek: azt képzelte, hogy meg akarják támadni és el akarják tőle venni gyermekét, ezért este 7 óra körül a kisfiúval együtt taxival a Füzesabonyi Rendőrkapitánysághoz vitette magát. A rendőrségen a téveszmés fenyegetettségére hivatkozva azt követelte, hogy hívjanak neki taxit, majd amikor ezt megtagadták, zavart állapotban elkezdett ki-be járkálni az elektromosan működő főkapun, mindaddig, amíg az el nem romlott.

Mikor megpróbálták igazoltatni, váratlanul elővett egy 15 centiméter pengehosszúságú kést, és közölte, ha nem hagyják a fiával együtt elmenni, mindkettőjüket megöli. Ezután – a gyereket mindvégig szorosan maga előtt tartva – késsel a kezében tovább fenyegetőzve hátrálni kezdett az utcán a vasútállomás felé. Az őt követő rendőrnek és egy polgárőrnek a Baross úti szerelvénybolt előtt sikerült közrefognia a férfit, aki azonban ekkor, „Andi elhatároztam magam, megölöm a gyerekedet” kiáltással, egy hirtelen mozdulattal, nagy erővel hasba szúrta a gyermekét. A kisfiú perceken belül elvérzett.

Miután a kisfiút halálra késelte, magát kétszer mellkason, egyszer pedig hasba szúrta. Életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők. A férfinak tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés és kitartottság miatt kellett felelnie.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik