Közélet

Nem akart dolgozni, bombariadót csinált a miskolci gyárban

Tárcsás telefon (telefon, tárcsás telefon, )
Tárcsás telefon (telefon, tárcsás telefon, )

Több autó és tucatnyi egyenruhás jelent meg mindkétszer a helyszínen. A termelés leállt, és a rendészeti szervek költsége is milliós.

Két fiatal ellen emelt vádat az ügyészség, akik kétszer is bombával fenyegették meg egyikük munkahelyét, egy miskolci üzemet. A 21 éves fiúval szemben felfüggesztett börtönbüntetést, a lány esetében pedig pénzbüntetést indítványoztak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szerdai közlése szerint a fiú tavaly, július 9-én, a déli órákban hívta fel a 112-es segélyhívót egy telefonfülkéből, majd azt mondta, hogy a miskolci gyárban bomba van. A rendőrség tizenegy
autóval és több mint húsz emberrel vonult a helyszínre. A robbanóanyag, robbanószerkezet vagy pirotechnikai anyag keresése pedig órákig tartott. Erre az időre a termelést le kellett állítani, az érintett gyáregységet pedig kiürítették.

Pár nappal később a fiatal délutános műszakba ment volna, de nem akart dolgozni, ezért  megkérte 17 éves párját, hogy csináljon bombariadót. A rendőrség az éjszakai órák ellenére is nagy erőkkel vonult a helyszínre: tíz autóval és huszonnégy egyenruhással. Robbanószerkezetet ezúttal sem találtak. A téves bombariadó ismét órákra megbénította a termelést és milliós költséget okozott a rendészeti szerveknek is.

A telefonálókat végül sikerült azonosítani, a párnak közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt kell felelnie, valamint a fiúnak – mert fiatalkorú élettársát bírta rá bűncselekményre  –  kiskorú veszélyeztetése miatt is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik