Közélet

Vádemelés előtt a Hiszékeny-ügy

Vádelőkészítési szakaszban van a szocialista parlamenti képviselő és négy társa ellen hivatalos személy által elkövetett vesztegetés gyanújával indult büntetőeljárás.

Az év végéig vádat emelhet az ügyészség Hiszékeny Dezső szocialista országgyűlési képviselő és társai ellen – írja a Magyar Nemzet hétfői számában.

Simon Richárd, az ügyben eljáró Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője a lapot arról tájékoztatta, hogy vádelőkészítési szakaszban van a szocialista parlamenti képviselő és négy társa ellen hivatalos személy által elkövetett vesztegetés gyanújával indult büntetőeljárás. A főügyészség megkezdte a már lezárt nyomozati iratok ismertetését, a vádhatóságnak harminc nap áll rendelkezésére, hogy döntést hozzon a Fővárosi Törvényszéknek benyújtandó vádemelés kérdésében – közölte a helyettes szóvivő a lappal.

A Magyar Nemzet rendvédelmi forrásokból úgy értesült, hogy Hiszékeny Dezső megvesztegetéséről egy a Nemzeti Védelmi Szolgálat hatáskörébe tartozó eljárás során is keletkeztek adatok, amelyek részben alapját adták a korrupciós ügyben folyatott nyomozásnak.

Simon Richárd arról nem kívánt nyilatkozni, hogy a szolgálat milyen értesüléseket osztott meg a főügyészséggel, de azt elismerte, az eljárás annak a büntetőfeljelentésnek az alapján indult, amelyet a birtokukba került adatok alapján a Nemzeti Védelmi Szolgálat hivatalból tett – írja a Magyar Nemzet.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a vádakra a szocialista politikus azt mondta: nem követett el bűncselekményt, és véleménye szerint az ügyészség politikai megrendelésre cselekszik. Előre megtervezett forgatókönyv szerinti akcióról van szó, amelyben manipulatív eszközöket használnak – tette hozzá Hiszékeny.

Polt Péter legfőbb ügyész júliusban tett indítványt Hiszékeny Dezső mentelmi jogának felfüggesztésére vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik