Közélet

Hangfelvétellel várják Hiszékenyt a nyomozók

Két héten belül gyanúsítottként hallgathatják ki Hiszékeny Dezső MSZP-s országgyűlési képviselőt, akinek mentelmi jogát hétfőn függesztette fel a parlament - értesült a Magyar Nemzet.

Parlamenti forrásokból a lap úgy tudja, hogy Kövér László házelnök titkársága a napokban továbbíthatja a Legfőbb Ügyészségnek a parlamenti döntést tartalmazó jegyzőkönyvet, amelyben arról adnak hivatalos tájékoztatást, hogy Polt Péter legfőbb ügyész indítványa alapján az Országgyűlés felfüggesztette az MSZP-s politikus mentelmi jogát. A hivatalos dokumentumot ezután a Legfőbb Ügyészség illetékese továbbítja a Központi Nyomozó Főügyészségnek, a nyomozó hatóság pedig dönt a kihallgatás időpontjáról – írja a Magyar Nemzet szerdai számában.

A lap arról is ír, hogy Angyalföld volt alpolgármesterét akár már az első gyanúsítotti kihallgatásakor szembesíthetik azzal a hangfelvétellel, amely – az újság információja szerint – bizonyítja, hogy ötmillió forint kenőpénzt kért egy kerületi üzlethelyiség bérleti jogáért.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Polt Péter legfőbb ügyész júliusban tett indítványt Hiszékeny Dezső mentelmi jogának felfüggesztésére vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik